Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα οι εργασίες κατασκευής της νέας παιδικής χαράς, παρά τις αντιδράσεις μικρής μερίδας περιοίκων.

«Ο δήμος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει (σ.σ. στην ανάπλαση του Αγ. Παντελεήμονα) και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παρεμποδίσει το έργο, το οποίο έχει ενταχθεί στα ευρωπαϊκά προγράμματα» δήλωσε το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ALPHA 9.89, σχετικά με την παρεμπόδιση της έναρξης των εργασιών. Ο δήμαρχος επανέλαβε τις θέσεις του για τον ρόλο της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι «ο δήμος πρώτος έμπρακτα αντιμετώπισε το νεοναζιστικό μόρφωμα» και σημείωσε ότι «θα πορευτεί ψύχραιμα και αταλάντευτα στην βάση της νομιμότητας».

Χθες το βράδυ, ο δήμος Αθηναίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «περιορισμένος αριθμός "αγανακτισμένων " πολιτών συνεπικουρούμενοι από "διακεκριμένους " εκπροσώπους της νεοναζιστικής οργάνωσης επιχείρησαν να παρεμποδίσουν (σ.σ. την Τρίτη) τις εργασίες κατασκευής νέας παιδικής χαράς στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα». Την Τρίτη στην περιοχή βρέθηκε και μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Ηλίας Κασιδιάρης.

Στην ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων προστίθεται ότι «ο δήμος έχει αποδείξει ότι δεν υποκύπτει στη λογική της βίας. Η δημοτική Αρχή θα πράξει και αυτή τη φορά ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να διασφαλισθεί η νομιμότητα και τα δικαιώματα όλων των πολιτών».

Εξάλλου, ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Σακελλαρίδης, με ανακοίνωσή του, δήλωσε ότι «η δημοκρατική Αθήνα πρέπει να καταδικάσει την επίθεση φασιστών σε συνεργεία του δήμου Αθηναίων που έκαναν εργασίες ανακατασκευής στην παιδική χαρά». Κάλεσε «τους κατοίκους σε όλες τις γειτονιές να απομονώσουν τα εγκληματικά φασιστικά και ρατσιστικά στοιχεία» και «να αγωνισθούν για μια πόλη δημοκρατική, ανεκτική, φιλική και ασφαλή για όλους τους κατοίκους της».

Και κατέληξε: «Όσο γι’ αυτούς που επένδυσαν κατά το παρελθόν στη θεωρία των "δυο άκρων " συμψηφίζοντας τις ναζιστικές ομάδες με κινήματα και κοινωνικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, τους προτείνουμε να αναλογιστούν πόση βοήθεια προσέφεραν στις ακροδεξιές ομάδες με την υποκριτική αυτή τακτική».