Διαμαρτυρία για την σχολική στέγη πραγματοποίησαν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί τεσσάρων σχολείων του δήμου Χορτιάτη, με απόφαση των Συλλόγων Γονέων, ζητώντας την αποπεράτωση των εργασιών του νέου λυκείου, που θα αποσυμφορήσει τα υπόλοιπα σχολεία.

Οι διαμαρτυρόμενοι έκλεισαν τα σχολεία κατά τις δύο πρώτες ώρες και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημαρχείο Χορτιάτη - Πυλαίας, όπου ενημέρωσαν τον δήμαρχο για τα αιτήματά τους.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Χορτιάτη καταγγέλλει την διακοπή εργασιών για την ανέγερση του νέου λυκείου στην περιοχή, που θα έπρεπε να είχε παραδοθεί από τη νομαρχία τον Σεπτέμβριο του 2010.

«Από την μετεγκατάσταση του λυκείου στο νέο κτίριο θα απελευθερωθεί χώρος και αίθουσες διδασκαλίας, που θα χρησιμοποιηθούν από τα υπόλοιπα σχολεία. Είναι επιτακτική ανάγκη, διαφορετικά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η σχολική κοινότητα θα αναγκαστεί να λειτουργήσει και πάλι σε μαγαζιά, κοντέινερς και υπόγεια» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γιάννης Γαρυφάλλου.