Τη συνδρομή του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θεόφιλου Λεονταρίδη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ζήτησαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζαχάρεως Ελλάδας σε συνάντηση που είχαν μαζί του.

Ειδικότερα αναφέρθηκαν στη δραματική συρρίκνωση της τευτλοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, την ανάγκη για επαρκή πρώτη ύλη προκειμένου να υπάρξει ανταγωνιστική και βιώσιμη λειτουργία των ζαχαρουργείων, καθώς και την άμεση πληρωμή του προγράμματος της ολοκληρωμένη διαχείρισης τεύτλων για τα έτη 2012 και 2013.

Ο κ. Λεονταρίδης δήλωσε πως στόχος είναι να συνεχιστεί η λειτουργία των τριών εργοστασίων ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας, στην Ορεστιάδα και στις Σέρρες. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι καταβάλλεται, κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να χορηγηθεί το συντομότερο δυνατό η ενίσχυση του προγράμματος της ολοκληρωμένης διαχείρισης των τεύτλων για τα έτη 2012 και το 2013. Τέλος σημείωσε ότι με τη νέα ΚΑΠ, το υπουργείο εξετάζει τη δυνατότητα να δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο στους τευτλοπαραγωγούς μέσω της συνδεδεμένης ενίσχυσης.