Ένα εγκαταλελειμμένο διώροφο κτίριο, στα Χανιά, που ήταν καταφύγιο άστεγων αλλοδαπών, τυλίχτηκε στις φλόγες, στις 3:15 τα ξημερώματα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

To παλιό εγκαταλειμμένο σπίτι, βρίσκεται σε ένα μικρό στενό στην συνοικία της Σπλάντζιας στην οδό Ζερβουδάκη 37 και σε αυτό είχαν βρει καταφύγιο 4 οικονομικοί μετανάστες.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων Νίκο Σκουλούδη, "η φωτιά κατάστρεψε τα κρεβάτια τους, τα πατώματα και τα μεσοπατώματα που ήταν ξύλινα''. Όπως ο ίδιος είπε, "έγινε μια αναφορά για κάποιες φασαρίες, κατόπιν ακολούθησε πυρκαγιά, ωστόσο με την άφιξη της πυροσβεστικής δεν βρέθηκε κανείς από τους ενοίκους".

Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 4 άνδρες.

Το έργο των πυροσβεστών ήταν δύσκολο καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα προσέγγισης των οχημάτων και χρειάσθηκε να γίνει εγκατάσταση και να χρησιμοποιηθούν κρουνοί που υπάρχουν στην συνοικία. Παράλληλα υπήρχε και πρόβλημα με τα διπλανά κτίρια, όμως η έγκαιρη επέμβαση αποσόβησε τα χειρότερα.

Νωρίτερα ακόμα ένα περιστατικό κινητοποίησε τις αρχές καθώς στις 9:30 το βράδυ της Τρίτης, πυρκαγιά ξέσπασε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην πλατεία Μαρκοπούλου, στο κέντρο της πόλης.

Ιδιοκτήτης του οχήματος είναι ένα μέλος του Φόρουμ Μεταναστών.

Η φωτιά προκάλεσε ζημιές στον κινητήρα και τα λάστιχα του αυτοκινήτου, ύψους 2.500 ευρώ. Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, "ανιχνεύτηκαν ίχνη βενζίνης με την οποία είχε περιλουστεί το όχημα. Ερευνάται η πιθανότητα εμπρησμού από πρόθεση".

TAGS