Η Χαλκιδική, το Άγιον Όρος και οι περιοχές της Μακεδονίας στις οποίες έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές στο παρελθόν θα βρεθούν στο επίκεντρο της αντιπυρικής προετοιμασίας, όπως ανέφερε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του πυροσβεστικού σώματος, Πάτροκλος Γεωργιάδης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Όπως είπε, ελλείψεις υπάρχουν, όμως τα Κεντρικά Συντονιστικά Συμβούλια Πολιτικής Προστασίας έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία τους και ζητείται η στενή συνεργασία με τις δυνάμεις της αυτοδιοίκησης που κάθε χρόνο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη βοήθεια που δίνεται στο πυροσβεστικό σώμα. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, σχολίασε ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου η φετινή αντιπυρική περίοδος να είναι εξίσου καλή με εκείνη του 2013, οπότε εκδηλώθηκαν κατά 50% λιγότερες πυρκαγιές σε σχέση με το 2012. Σε αυτή την προσπάθεια τόνισε ότι ζητείται η αμέριστη συμπαράσταση των πολιτών στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. 

Σε ό,τι αφορά στις προβλέψεις για το φετινό καλοκαίρι, ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Βασίλης Παπαγεωργίου ανέφερε ότι οποιαδήποτε πρόγνωση αυτή τη στιγμή για το καλοκαίρι είναι παρακινδυνευμένη. “Εμείς προσπαθούμε να συντονιστούμε καλύτερα και να βελτιώσουμε τον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό. Γι αυτό γίνονται αυτά τα συντονιστικά συμβούλια. Εκείνο που θέλω να προσθέσω είναι πως, πρέπει όλη η κοινωνία να καταλάβει ότι η προστασία των δασών και γενικότερα του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων των πολιτών".