Ελβετικό "εγκώμιο" στον Γιάννη Μπουτάρη


Εκτενές αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε η εφημερίδα της Ζυρίχης ΝΖΖ στο κυριακάτικο φύλλο της ( κυκλ 490,000) προβάλλοντας τη Θεσσαλονίκη ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Σε άρθρο του ο Joachim Schirrmacher στη στήλη GPS σημειώνεται ότι η Θεσσαλονίκη "κοιμόταν" τα τελευταία 25 χρόνια , αλλά σήμερα οι κάτοικοι της ελπίζουν ότι με τη βοήθεια του νεοεκλεγέντος δημάρχου της, η πόλη τους θα "ξυπνήσει πάλι".

Ο δημοσιογράφος προσθέτει ότι οι δυνατότητες για κάτι τέτοιο υπάρχουν, καθώς η Θεσσαλονίκη με ιστορία 23 αιώνων έxει αναπτυχθεί σε μία κοσμοπολίτικη πόλη και οι 100.000 φοιτητές της δίνουν τόση ζωή, ώστε ο ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet να χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη ως μία από τις πέντε καλύτερες πόλεις του κόσμου για διασκέδαση.

Τέλος, ο δημοσιογράφος συνιστά στους επισκέπτες να περπατήσουν στην πόλη και θα βρουν πολλά αξιοθέατα, ενώ η ρυμοτομία της κάνει εύκολο τον προσανατολισμό.

Τέλος προτείνει διάφορες διαδρομές εντός και εκτός Θεσσαλονίκης καθώς και ενδιαφέροντα καφέ, μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία της πόλης.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο