Συνελήφθησαν τστον Ακροπόταμο Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, δύο (3) ημεδαποί, ηλικίας 42 και 25 ετών, κατηγορούμενοι για παράνομη κατοχή και εμπορία κροτίδων, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.  
 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και εμπορίας πυροτεχνικών ειδών, εν όψει των εορτών του Πάσχα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα, ιδιοκτησίας του 42χρονου με προσωρινά υπεύθυνο τον 25χρονο, όπου εντόπισαν, επιμελώς κρυμμένα σε αποθηκευτικό χώρο του καταστήματος και κατέσχεσαν :
3.144 παιδικά αθύρματα διαφόρων τύπων
12 πυροτεχνήματα
τα οποία οι δράστες κατείχαν με σκοπό την πώληση, χωρίς να έχουν εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια της αρμόδιας Αρχής.  
  
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Ορφανίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. 
 
Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.