Γενική πρόγνωση καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για την Μεγάλη Εβδομάδα, όπου δεν προβλέπεται καλοκαιρία.

Μ. Δευτέρα 14-04-2014

Καιρός: στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές. Καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη με βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν τις

Μεσημβρινές-απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα υπόλοιπα

Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα βόρεια.

Μ. Τρίτη 15-04-2014

Καιρός: στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα αρχικά αίθριος, όμως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Κρήτης. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, γρήγορα νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με

5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια.

 Μ. Τέταρτη 16-04-2014

Καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Χιονιά θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μέχρι αργά το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που γρήγορα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα βόρεια. 

Μ. Πέμπτη 17-04-2014 και Μ. Παρασκευή 18-04-2014

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονιά στα ορεινά. Καταιγίδες. θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Εξασθένηση των φαινομένων από την Παρασκευή το βράδυ και από τα δυτικά.

Άνεμοι: στα δυτικά και βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί.

Θερμοκρασία: σε πτώση αρχικά στα δυτικά και βόρεια.