Η άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας οδήγησε στη σύλληψη δυο αδίστακτων τσιγγάνων που είχαν τρυπώσει στο σπίτι ενός αλλοδαπού για να κλέψουν και, όταν ο ιδιοκτήτης επέστρεψε και τους έπιασε στα πράσα, τον ξυλοκόπησαν αλύπητα για να διαφύγουν με τη λεία τους.

Οι δράστες ηλικίας 24 και 33 χρόνων εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του 27χρονου αλλοδαπού για να κάνουν άνω- κάτω το σπίτι του στη Σκάλα Λακωνίας, αναζητώντας χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Το μόνο που βρήκαν ήταν ο φορητός υπολογιστής του, τον οποίο άρπαξαν και ετοιμάστηκαν να φύγουν, όταν ξαφνικά ο 27χρονος γύρισε και τους βρήκε μπροστά του.

Πριν προλάβει να αντιδράσει, οι δυο κακοποιοί όρμησαν εναντίον του και άρχισαν να τον χτυπούν με χέρια και με πόδια! Όταν τον εξουδετέρωσαν, τράπηκαν σε φυγή με τον κλεμμένο υπολογιστή. Όμως, το θύμα ειδοποίησε το τοπικό τμήμα και οι αστυνομικοί έστησαν μπλόκα στην περιοχή. Οι δράστες έπεσαν σε ένα από αυτά, συνελήφθησαν και ανακρίνονται για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες κλοπές πριν οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.