Το ΕΚΑΒ διερευνά τη δυνατότητα συμμετοχής εθελοντικών οργανώσεων στη θερινή κάλυψη νησιωτικών και ορεινών περιοχών, όπως αποκαλύπτει με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μιχάλης Τιμοσίδης.

Ο υφυπουργός αποκαλύπτει επίσης ότι το ΕΚΑΒ βρίσκεται σε διαδικασία διερεύνησης των δυνατοτήτων ένταξης εθελοντών στο δυναμικό του. Αφορμή για τη διαβίβαση του εγγράφου έδωσε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μιχάλη Μπεκίρη, σχετικά με τη συμμετοχή εθελοντών στα πληρώματα του ΕΚΑΒ.

Στη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία του ΕΚΑΒ δεν συμπεριλαμβάνεται μέχρι σήμερα η δυνατότητα ένταξης εθελοντών, υπενθυμίζει ο υφυπουργός. Σημειώνει όμως ότι παρ' όλα αυτά το ΕΚΑΒ συνεργάζεται με εθελοντικές οργανώσεις, όπως για παράδειγμα με την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, και σε πολλές από αυτές παρέχει εκπαίδευση, εξοπλισμό και συντήρηση οχημάτων, όταν το νομικό πλαίσιο το επιτρέπει.

Ο κ. Μπεκίρης, με ερώτησή του, είχε διατυπώσει την άποψη πως "δεδομένου ότι η κύρια δραστηριότητα του ΕΚΑΒ είναι η άμεση νοσηλευτική φροντίδα σε όλους τους πολίτες, οπουδήποτε και όποτε χρειαστεί, καθώς και η ασφαλής και ταχεία μεταφορά τους σε κατάλληλες μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας, η εθελοντική προσφορά στις δραστηριότητες του ΕΚΑΒ θα έπρεπε να ήταν ακόμη μεγαλύτερη και θα μπορούσε να καλύψει αδυναμίες που παρατηρούνται στην άμεση επέμβαση".

TAGS