Στην ταυτότητα τουλάχιστον δύο ατόμων από την ομάδα των τρομοκρατών που λειτούργησε υποστηρικτά στο χτύπημα με το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που εξερράγη το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας έχουν καταλήξει οι αρχές.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας φέρονται να έχουν επιβεβαιώσει την ταυτότητα δύο ανδρών που εκτιμούν πως ανήκουν σε ομάδα ή ομάδες τις οποίες ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως ο Μαζιώτης με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών βρίσκονται πίσω από την επίθεση στην οδό Αμερικής και το μόνο που περιμένουν τώρα είναι την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης.

Μετά την ανάλυση του οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, θεωρείται πλέον βέβαιο πως στην τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού συμμετείχαν τουλάχιστον 3 άτομα, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή ακόμα περισσότερων. Και εξ' αυτών τουλάχιστον δύο άτομα έχουν ταυτοποιηθεί, καθώς το προφίλ τους ταιριάζει με αυτό των συνεργών του Μαζιώτη σε παλαιότερες ληστείες του στην Πελοπόννησο. Τα δύο συγκεκριμένα άτομα είναι γνωστά στην Ασφάλεια, έχουν σχέσεις με τον Αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά έχουν χαθεί τα ίχνη τους τα τελευταία δύο χρόνια. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μάλιστα δεν αποκλείουν ο Μαζιώτης να έχει “στρατολογήσει” περισσότερα άτομα και να έχει δημιουργήσει όχι μία, αλλά περισσότερες “επιχειρησιακές” ομάδες.