Η φαντασία στην εξουσία έγινε πράξη, με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τα χρήματα που «άλλαξαν» χέρια για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ευφάνταστοι όσοι ενεπλάκησαν με τα συγκεκριμένα κονδύλια τόσο για τις δράσεις που αποφάσισαν να αναπτύξουν (όπως η δημιουργία πλινθοκεραμοποιείου στο Κονγκό), όσο και για τους τρόπους με τους οποίους «ροκάνιζαν» τα έξοδα.

Επί των ημερών του Δημήτρη Αβραμόπουλου, τον Οκτώβριο του 2012, ανατέθηκε στην Εταιρεία Ανεξάρτητων Ορκωτών Λογιστών GrantThornton η διενέργεια οικονομικού και λογιστικού ελέγχου 80 ανοικτών προγραμμάτων της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών.

Για να κατεβάσετε το NEWPOSTER μπορείτε να κάνετε κλικ ΕΔΩ

Το NP αποκαλύπτει το «πλούσιο» πόρισμα.

Σε αυτό αποκαλύπτονται υπερκοστολογήσεις δαπανών, χρεώσεις ταξιδιών και διανυκτερεύσεων σε ημερομηνίες που δεν έχουν σχέση με τα έργα, τιμολόγια - καρμπόν σε φακέλους διαφορετικών έργων που διπλοπληρώθηκαν, αποφάσεις του υπουργείου Εξωτερικών για εξόφληση έργων που δεν πραγματοποιήθηκαν, αλλά και συνεργασίες με ανύπαρκτες ΜΚΟ με τις οποίες «μοιράστηκαν» οι δικαούχοι τις επιχορηγήσεις.