Στα περσινά επίπεδα φαίνεται πως θα κινηθούν και φέτος οι τιμές των αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα, δηλαδή στα 5,50-6 ευρώ/κιλό στον παραγωγό και μεταξύ 7 και 9 ευρώ/κιλό για τους καταναλωτές.

Πάντως, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Δημήτρης Καμπούρης, ζητά, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τους συναδέλφους του να παραμείνουν "σκληροί" στις διαπραγματεύσεις τους προκειμένου να πετύχουν καλύτερες συμφωνίες, "μιας και η έλλειψη στην αγορά ήδη φαίνεται", όπως λέει χαρακτηριστικά.

Καταγγέλλοντας για ακόμη μια φορά τις "μαϊμού", όπως λέει, προωθητικές κινήσεις των πολυεθνικών, υπογραμμίζει πως "δεν κάνουν μόνο κακό στους κτηνοτρόφους που περιμένουν τις εορτές του Πάσχα για να ρεφάρουν κάπως, αλλά κοροϊδεύουν με τον χειρότερο τρόπο το καταναλωτικό κοινό".

Καλεί δε, τόσο την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και την Πολιτεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι στα παζάρια που έγιναν σε Λαγκαδά, Δράμα και Κιλκίς, κτηνοτρόφοι και έμποροι δεν τα "βρήκαν" στις τιμές. Ωστόσο, οι κρεοπώλες έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να αγοράσουν αμνοερίφια στις περσινές τιμές, επισημαίνοντας πως θα δουλέψουν συντηρητικά και με παραγγελίες για να μην τους μείνει "εμπόρευμα στο ψυγείο".