Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Τη σκέψη, όπως τη χαρακτήρισε, να αντικατασταθούν από ιδιωτικές εταιρείες τροφοδοσίας τα μαγειρεία των δημόσιων νοσοκομείων, επιβεβαιώνει μέσω του newpost ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είμαστε σε μία έρευνα, πώς μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων στο θέμα της εστίασης», δηλώνει ο υπουργός Υγείας και εξηγεί ότι προς το παρόν ο σχεδιασμός θέλει τα μεγάλα νοσοκομεία να τροφοδοτούν με τα μαγειρεία τους τα μικρότερα.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Υγείας και η Α Υγειονομική περιφέρεια σχεδιάζουν τη συγχώνευση μαγειρείων καθώς θεωρούν ότι είναι υποστελεχωμένα ή ότι δε διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά ποιότητας. 

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να μπει λουκέτο σε κάποια μαγειρεία και τα νοσοκομεία θα εξυπηρετούν τους ασθενείς τους με... δανεικά φαγητά: η πρόταση είναι ο Ερυθρός Σταυρός να τροφοδοτεί τα νοσοκομεία «Ελπίς», «Ιπποκράτειο» και «Συγγρός», το Σισμανόγλειο να στέλνει φαγητό στο Παίδων Β. Αττικής,  τα μαγειρεία του νοσοκομείου Ευαγγελισμός να ανακαινιστούν άμεσα και το «Αλεξάνδρας» να παρέχει επί πληρωμή φαγητό στα διπλανά πανεπιστημιακά νοσοκομεία.

Μέχρι το επί πληρωμή να γίνει καθεστώς:  «Υπάρχει περίπτωση να δούμε catering στα νοσοκομεία, δεν καταλαβαίνω γιατί να ανησυχούν οι εργαζόμενοι», αποκαλύπτει ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος διαβεβαιώνει ότι «Δεν πρόκειται να χαθούν θέσεις εργασίας, δεν θα απολυθεί κανείς».