Κοσμοπλημμύρα αναμένεται τις ημέρες του Πάσχα στην Καλαμάτα, ενώ αντίθετα στην Τριφυλία η κίνηση φαίνεται ότι θα είναι πεσμένη σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία των μέχρι τώρα κρατήσεων στις ξενοδοχειακές μονάδες του νομού, πολλοί ταξιδιώτες από την Αθήνα αλλά και άλλες περιοχές θα έρθουν για Πάσχα στη Μεσσηνία.

Πολλά ξενοδοχεία δεν έχουν διαθέσιμα δωμάτια εδώ και μέρες και όπως είπαν στην "Ε" στελέχη τους, καθώς και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Σπύρος Λαγωνικάκος, η τουριστική κίνηση τις ημέρες του Πάσχα αναμένεται αυξημένη σε σχέση με πέρυσι. Καθόλου ικανοποιημένος από τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Τριφυλίας δεν είναι ο πρόεδρος της τοπικής Ενωσης Ξενοδόχων Κώστας Αγγελόπουλος. 

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου "Galaxy" Σπύρος Λαγωνικάκοςείπε ότι τα ξενοδοχεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας γέμισαν και με δυσκολία βρίσκει κανείς να κλείσει δωμάτιο. Παρατήρησε ακόμη ότι φέτος «θα φτάσουμε σε πληρότητα το 100%». 

Είπε επίσης ότι «τα ξενοδοχεία που προσφέρουν πακέτο με φαγητό σε γκρουπ ξεκίνησαν τις κρατήσεις για το Πάσχα πριν ενάμιση μήνα». Εκτός από γκρουπ κατεβαίνουν για τις γιορτές στην Καλαμάτα και μεμονωμένοι επισκέπτες. Και αυτή την περίοδο «φιλοξενούμε κυρίως Ελληνες, αλλά έχουν ξεκινήσει να έρχονται και ξένοι τουρίστες». 

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου "Artina" είπε ότι φέτος «δεν είναι τόσο καλά από κίνηση, πολλά ξενοδοχεία δεν γέμισαν και συνάδελφοι μου είπαν ότι έχουν πρόβλημα γιατί οι κρατήσεις είναι ελάχιστες». Εκτιμά λοιπόν ότι «ίσως πέρα από τη φτώχεια, ρόλο έπαιξε και το ότι στις ειδήσεις λένε πως θα έχει κακοκαιρία και βροχές τις ημέρες του Πάσχα». Ωστόσο, παραμένει αισιόδοξος ότι η κίνηση θα ανέβει και πολλοί θα κάνουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.