Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Ομόφωνα ένοχοι, με την ποινή ισόβιας κάθειρξης και χωρίς κανένα ελαφρυντικό, κρίθηκαν απο το μεικτό ορκωτό οι δύο δολόφονοι του Σαχζάτ Λουκμάν, στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013.

Επεβλήθη και στους δύο η ποινη της ισόβιας κάθειρξης συν 32 μήνες για οπλοχρησία και 1.500 ευρώ πρόστιμο.

Ο πρώτος κατηγορούμενος, Χρήστος Στεργιόπουλος, ξέσπασε σε λυγμούς με την ανακοίνωση της απόφασης.

Αυτοδίκαια αφαιρούνται και τα πολιτικά δικαιώματα των κατηγορουμένων, ενώ αποφασίστηκε και η κατάσχεση του φυλακτού που είχε μαζι του ο Σ. Λουκμάν, το οποίο θα δοθεί στους γονείς του.

Ζητώντας την αναγνώριση ελαφρυντικών, ο δικηγόρος του Διονύση Λιακόπουλου ζήτησε για ακόμη μια φορά συγγνώμη «από την οικογένεια του Λουκμάν, το δικαστήριο και την ελληνική κοινωνία».

«Ο τρόπος με τον οποίο τελέστηκε το έγκλημα δεν δείχνει ότι πρέπει να αναγνωριστούν ελαφρυντικά, άφησαν το θύμα αιμόφυρτο και αμέσως αναχώρησαν χωρίς να ενδιαφερθούν», τόνισε η εισαγγέλεας.

«Έωλη νομικά» η πρόταση της εισαγγελέως κατά τους δικηγόρους υπεράσπισης, αφού «τα ελαφρυντικά αφορούν την προσωπικότητα και όχι την πράξη του κατηγορουμένου».

Το δικαστήριο πάντως δεν επεκτάθηκε στην απόφαση του επί του κινήτρου της δολοφονίας, κάτι που θα αναλυθεί στο αιτιολογικό της απόφασης, όταν αυτή εκδοθεί μετά την καθαρογραφή της.

TAGS