Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

Άτυπα εγκαίνια του κτιρίου που θα στεγάσει 17 οικογένειες αστέγων πραγματοποίησε σήμερα ο Γιώργος Καμίνης.

Ο δήμαρχος της Αθήνας, δεν έκοψε, βέβαια, κορδέλα, όμως... επιθεώρησε την πολυκατοικία, συνοδεία δημοσιογράφων και φωτογράφων και στη συνέχεια έκανε και κάποιες δηλώσεις.

Όπως δήλωσε στο newpost η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Καλλιόπη Γιαννοπούλου, «πρόκειται για ένα κτίριο, επί της οδού Μπουμπουλίνας 36, στο Πεδίο του Άρεως, το οποίο ανήκει στο Ίδρυμα Χατζηκωστή και ενοικίασε ο δήμος της Αθήνας».

Η δράση αυτή του δήμου Αθηναίων έρχεται δύο μόλις ημέρες μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την Κοινωνική Στέγη. Αν και δεν εντάσσεται στην πρωτοβουλία αυτή, «έτυχε» να δρομολογηθεί ταυτόχρονα με την εξαγγελία Σαμαρά. 

Έτσι, κάτι που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια, μια στέγη για ανθρώπους που λόγω της κρίσης στερήθηκαν τις οικίες τους, -αλλά συμβαίνει τώρα.

«Είχαμε 36 αιτήσεις για στέγαση, καταφέραμε να ικανοποιήσουμε 17 οικογένειες οι οποίες έχουν κληθεί να εγκατασταθούν τη Μεγάλη Πέμπτη. Περίπου 12 άτομα, οι οποίοι ήταν μόνοι τους, εγκαταστάθηκαν στα ήδη υπάρχοντα ξενοδοχεία αστέγων», διευκρινίζει η κ. Γιαννοπούλου. 

Ετοιμάζεται και το Δρακοπούλειο

Πυρετώδεις είναι οι εργασίες και στο Δρακοπούλειο, στην πλατεία Βάθη, εκεί που θα δημιουργηθεί το Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Αστέγων που εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό.
Το κτίριο θα φιλοξενήσει αρχικά 80 άστεγους για διάστημα 20 ημερών ενώ στη συνέχεια θα βρεθούν για αυτούς πιο μόνιμες λύσεις φιλοξενίας.
Στο ισόγειο του Κέντρου θα λειτουργήσει ιατρική μονάδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που θα εξετάζει τους αστέγους πριν προωθηθούν στους κοιτώνες.