Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Διευκρινίσεις για τα θέματα πειθαρχίας και την οργάνωση της Χρυσής Αυγής έδωσε στην ανακρίτρια ο Γιώργος Ρουπακιάς, τονίζοντας παράλληλα πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Παύλο Φύσσα.

«Τα πραγματικά περιστατικά είναι αυτά που είπα στους ανακριτές του Πρωτοδικείου Αθηνών», είπε και πρόσθεσε πως έβγαλε το μαχαίρι για να εκφοβίσει τον Παύλο Φύσσα, χωρίς να έχει πρόθεση να τον σκοτώσει.

Όπως ισχυρίστηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς, το μαχαίρι το κρατούσε στο χέρι. «Δεν ήθελα ούτε να τον σκοτώσω, ούτε να τον τραυματίσω. Το μαχαίρι ήταν κλειστό. Θα του το έδειχνα για τον εκφοβίσω», είπε.

Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι «η έννοια του χρυσαυγίτη είναι τόσο απλή, που σημαίνει να αγαπάς τη πατρίδα σου, να μελετάς την ιστορία της, όχι όπως μας την έχουν διδάξει στα σχολεία αλλά ψάχνοντας την πραγματικότητα».

Όσον αφορά στην πειθαρχία της οργάνωσης απάντησε: «Η πειθαρχια δεν ήταν υποχρεωτική σε κανέναν. Ηταν όμως υποχρεωτική στον τρόπο της συμπεριφοράς μας. Να σεβόμαστε το διπλανό μας, να μην οχλαγωγούμε και να μην τσακωνόμαστε».

Για τα μηνυματα πειθαρχιας που λάμβαναν στο κινητό τους  τα μέλη της ΧΑ (π.χ όλοι με στρατιωτικά  παντελόνια στη τάδε εκδήλωση, είπε πως  «Σε εμένα ουδέποτε ήρθε τέτοιο μήνυμα. Αλλωστε η ιδιοσυγκρασία μου δεν δέχεται τέτοια μηνύματα».