Το λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ της Λαμίας ακινητοποιήθηκε ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο των 17.15 χθες το απόγευμα από την Ανθήλη προς την Λαμία και όταν έφτασε στην μέση περίπου της αερογέφυρας η μηχανή του μεγάλου οχήματος έσβησε.

Πίσω από το λεωφορείο κινούνταν ένα φορτηγό που με προσεκτικές κινήσεις ο οδηγός του κατάφερε να περάσει. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με το επόμενο φορτηγό, που είχε μεγαλύτερες διαστάσεις. Έτσι η κίνηση των οχημάτων από την εθνική οδό προς την Λαμία και προς την ΠΕΟ Λαμίας – Λάρισας, μέσω του Δομοκού διακόπηκε.

Μέσα σε λίγα λεπτά σχηματίστηκε ουρά αυτοκινήτων ενώ οι περισσότεροι από τους επιβάτες του αστικού, ανάμεσά τους και παιδιά που πήγαιναν σε φροντιστήρια κατέβηκαν στο δρόμο.

Η εξήγηση για την ακινητοποίηση του αστικού ήταν απλή, έμεινε από πετρέλαιο. Σύμφωνα με τον οδηγό του, χάλασε ο δείκτης και ο ίδιος δεν μπορούσε να υπολογίσει πόσο καύσιμο είχε ακόμη στο όχημά του.

Μετά από περίπου μία ώρα και αφού το λεωφορείο είχε εφοδιαστεί πετρέλαιο με την βοήθεια μπιτονιών, η μηχανή άναψε, το δρομολόγιο συνεχίστηκε και το πρόβλημα της κυκλοφορίας στην εθνική οδό αποκαταστάθηκε.