Κατσικάκι- Από που κρατάει η... σκούφια του και πού φτάνει... το φέσι του

Κατσικάκι- Από που κρατάει η... σκούφια του και πού φτάνει... το φέσι του

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

Μέχρι και το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, τουλάχιστον στη Βαρβάκειο Αγορά, το κατσικάκι διατήρησε την τιμή του σε φυσιολογικά – αν και απλησίαστα για τον καταναλωτή – επίπεδα. 

Το ντόπιο πωλείται προς 7 ευρώ/ κιλό και το εισαγόμενο προς 6,5 ευρώ/κιλό. 

Ο φόβος της έλλειψης, πάντως,ακόμη υπάρχει, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς Κλεάνθη Τσιρώνη, ο οποίος προαναγγέλλει στο newpost μικρή αύξηση της τιμής από τη Μεγάλη Πέμπτη:  

«Όσοι έσπευσαν νωρίς αγόρασαν φθηνά. Είναι κανόνας αυτό, κάθε χρόνο. Όσο περνούν οι μέρες οι τιμές ανεβαίνουν». 

Η... χαρτογράφηση των αμνοεριφίων  

Τα ντόπια κρέατα, προέρχονται από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, ακόμη και από τα νησιά, και διατίθενται με σφραγίδα καταλληλότητας – όπως και τα προερχόμενα από κοινοτικές χώρες – η οποία είναι έχει χρώμα «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν») ή ερυθρό «allura» και ωοειδές σχήμα. 

Τα κρέατα εισαγωγής προέρχονται κυρίως από τα Σκόπια και τη Ρουμανία και φέρουν υποχρεωτικά όλες τις σφραγίδες σε χρώμα καστανό, δηλαδή την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας και σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου στο εσωτερικό της οποίας επίσης αναγράφεται το όνομα της τρίτης χώρας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο