Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Εκτός από τον κακό καιρό που επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, επιπλέον ταλαιπωρία θα αντιμετωπίσουν όλοι όσοι έχουν επιλέξει να ταξιδέψουν με τρένο λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για Μεγάλο Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα.

Τα τρένα ταξιδεύουν μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή και σταματούν για το τριήμερο.

«Απεργούμε τις ημέρες που παραδοσιακά τα δρομολόγια ήταν μειωμένα λόγω χαμηλής ζήτησης, ώστε να μην ταλαιπωρηθεί το επιβατικό κοινό», δηλώνει στο newpost ο πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΣΕ Παναγιώτης Παρασκευόπουλος.

Παραβλέπει, όμως, ότι τη Δευτέρα αναμένεται η μεγάλη επιστροφή, καθώς από την Τρίτη οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι στα πόστα τους.

«Αυτό είναι αλήθεια, παραδέχεται.Πολλοί ανέβαλαν το ταξίδι τους για αυτό το λόγο. Όμως κι εμείς έχουμε δώσει πολλά περιθώρια στη διοίκηση του ΟΣΕ και αυτά εξαντλήθηκαν».

Όπως εξηγεί, οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας, ενόψει της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ που ξεκινά το Μάϊο.

«Η απεργία δεν αποφασίστηκε χθες, αλλά από τις 3 Απριλίου. Την περασμένη Δευτέρα συναντηθήκαμε με τις διοικήσεις του ΟΣΕ και "πήραν πίσω" ακόμη και τις δεσμεύσεις που μέχρι τότε είχαμε εξασφαλίσει, για άλλα θέματα. Δεν μπορούμε να πάμε στην ιδιωτικοποίηση χωρίς Συλλογική Σύμβαση, θα είναι καταστροφή για τους εργαζόμενους», λέει ο κ.Παρασκευόπουλος.