Αποτέλεσμα των μειωμένων πιστώσεων σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ομηρούπολης είναι τα συνεργεία των ρουκετατζήδων από τις δύο ενορίες αλλά και αρκετά σπίτια πέριξ των εκκλησιών να μένουν απροστάτευτα αφού τα χρήματα δεν αρκούν για την αγορά και τοποθέτηση προστατευτικού πλέγματος.

«Πρόσφατα διέρρηξαν την αποθήκη που φυλάσσαμε τα σύρματα από τις προηγούμενες χρονιές με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αγοράσουμε καινούργια. Εκτός αυτού έχει αυξηθεί ο αριθμός των σπιτιών που χρειάζονται προστασία με αποτέλεσμα το πλέγμα να μην επαρκεί. Με την απόφασή σας να μη δώσετε τα απαιτούμενα χρήματα να αναλάβετε και την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος», είπε στον Π. Λαμπρινούδη ο Ν. Νύκτας τονίζοντας ότι αν ο Δήμος δεν έχει διάθεση να ασχοληθεί με το έθιμο να παραχωρήσει τη διοργάνωσή του σε άλλο φορέα του νησιού.

Μάταια ο τοπικός αντιδήμαρχος προσπάθησε να μεταπείσει την πλειοψηφία για περισσότερα χρήματα αφού στο τέλος το ποσό παρέμεινε το ίδιο με το ίδιο και τις αντιπολιτεύσεις να το καταψηφίζουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Έχουμε ένα χρόνο να διοργανώσουμε το έθιμο και 3 μέρες πριν αναζητούμε τα αυτονόητα. Ναι μεν θέλουμε τα καλά του εθίμου όχι όμως και τις ευθύνες που μας αναλογούν. Συμμεριζόμαστε την ανάγκη για περισσότερα μέτρα ασφαλείας και γι’ αυτό καταψηφίζουμε την πρόταση της πλειοψηφίας», είπε ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Μάρκος Σκούφαλος.