Απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” προς το Άμστερνταμ κι αντίστροφα ξεκίνησε σήμερα η αεροπορική εταιρία Transavia, με τη Θεσσαλονίκη να γίνεται ο 16ος ελληνικός προορισμός, μεταξύ των 160, περίπου, που καλύπτει ο αερομεταφορέας, κυρίως στην Ευρώπη. .

Οι τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως θα γίνονται με αεροσκάφη τύπου Boeing 737, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, ενώ αναμένεται να αυξηθούν σε πέντε από το Σεπτέμβριο, που θα υπάρχουν περισσότερα αεροσκάφη διαθέσιμα.

Ο ναύλος, που (στην απλή μετάβαση) ξεκινάει από 70 ευρώ, συν τα τέλη κράτησης (5 ευρώ) εκτιμάται ότι θα είναι δελεαστικός όχι μόνο για τον τουρισμό, αλλά και για την ελληνική κοινότητα του Αμστερνταμ και τους Ελληνες σπουδαστές στην Ολλανδία.

Τα παραπάνω γνωστοποιήκαν σήμερα, κατά την εκδήλωση υποδοχής της πρώτης πτήσης της εταιρείας από το Αμστερνταμ, η οποία έγινε με ζωντανή μουσική από τη φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου και με παραδοσιακά γλυκά εδέσματα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο εμπορικός αντιπρόσωπος της Transavia για την Ελλάδα, Παναγής Βασσιλάτος, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού και διεθνών σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας- Θράκης, Βύρων Θεολόγης και ο αερολιμενάρχης Αχίλλειος Τοπούζας.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία επιχειρούσε μέσω Θεσσαλονίκης και στο παρελθόν, αλλά τελικά “γύρισε” στις πτήσεις charter καταργώντας τις τακτικές, που είχαν φτάσει τις 10 εβδομαδιαίως. Σήμερα, εκτός από τη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία πετάει με απευθείας πτήσεις από τα αεροδρόμια της Αθήνας, των Χανίων και του Ηρακλείου, της Σαντορίνης και της Κω, της Κέρκυρας, της Κεφαλλονιάς και της Ζακύνθου, της Ρόδου, της Χίου, της Καλαμάτας, της Μυτιλήνης, της Πρέβεζας, και της Σάμου και της Ζακύνθου προς Άμστερνταμ, Ρότερνταμ και Αϊντχόβεν, καθώς και προς Παρίσι, Λυόν και Νάντη.