Βροχές, σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπονται για σήμερα, Πέμπτη.

Τα φαινόμενα στη νότια Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες κατά τόπους θα είναι έντονα.

Αναλυτικά:

Αττική: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα το μεσημέρι πιθανώς να είναι πρόσκαιρα έντονα. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμοί Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και το βράδυ μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμοί Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 18 βαθμοί Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ στις βορειότερες περιοχές. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 έως 20 βαθμοί Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη νότια Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο κατά τόπους να είναι έντονα. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 από το απόγευμα 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 18 βαθμοί Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, που στις Κυκλάδες πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρές. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμοί Κελσίου.

 Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βόρεια πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμοί Κελσίου.