Ρεπορτάζ Ντίνα Καραμάνου


Από τις παραμονές των Χριστουγέννων ακόμη, όταν έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση οι «καλοντυμένες φιλάνθρωπες κυρίες με τα τζιπ» στην Βαρβάκειο Αγορά, αναζητά το ΣΔΟΕ την πηγή των χρημάτων που «δώρισαν».

Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», από τις 23 Δεκεμβρίου το υπουργείο Ανάπτυξης είχε δώσει εντολή να αναζητηθεί ο επιχειρηματίας που κρύβεται πίσω από την κίνηση αλλά δεν βρέθηκε τίποτα.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, όταν «δέκα φιλάνθρωπες κυρίες» έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, πληρώνοντας, όπως έλεγαν αυτόπτες αλλά και ο πρόεδρος των κρεοπωλών Κλεάνθης Τσιρώνης, τα ψώνια των καταναλωτών, το ΣΔΟΕ κινήθηκε και πάλι.

Όπως αναφέρει στο newpost ο Κλεάνθης Τσιρώνης, πάντως, καμία κρατική αρχή δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους ούτε είχαν κάποια κρούση από τους «Ράμπο» του υπουργείου Οικονομικών.

«Να αφήσουν τον  κόσμο να φάει και να πάνε να κόψουν πρόστιμο σε καμία πολυεθνική», είπε χαρακτηριστικά στο newpost.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, τις πληροφορίες που επίσης δημοσιεύει ο «Βηματοδότης», πως το υπουργείο υποπτεύεται διαφημιστικό κόλπο των ίδιων των εμπόρων, ο κ. Τσιρώνης λέει: «Όρεξη είχαμε να κάτσουμε να πούμε ότι ήρθαν εδώ και μοίραζαν λεφτά. Να αφήσουν τον κόσμο να έρθει να ψωνίσει».