Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Το καθιερωμένο γεύμα αγάπης θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, στο Κέντρο Αστέγων του δήμου Αθηναίων, για τους ανθρώπους που στερούνται τα στοιχειώδη λόγω της κακής κατάστασης της οικονομίας.

Το μεσημέρι της Κυριακής, ανήμερα Πάσχα, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο εορταστικό συσσίτιο με τη βοήθεια εθελοντών και με την παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Μια πρωτοβουλία πραγματικά αξιόλογη, που κανένας δεν ισχυρίζεται ότι είναι αρκετή.

Για τους άστεγους της Αθήνας, υπάρχουν και οι οργανώσεις PRAKSIS και ΚΛΙΜΑΚΑ.

«Δεν θα κάνουμε κάτι ξεχωριστό. Το Κέντρο Υποδοχής των αστέγων θα είναι ανοιχτό, όπως και κάθε μέρα και όσοι καταφύγουν σε αυτό θα μπορούν, όπως και κάθε μέρα, να απολαύσουν αυτά που προσφέρουμε: λίγο φαγητό, ένα μπάνιο, κάποια ρούχα που ίσως χρειάζονται», λέει στο newpost ο Τζανέττος Αντύπας από την PRAKSIS και συμπληρώνει με νόημα: «Μακάρι όλοι οι άστεγοι να ήταν άστεγοι μόνο τις γιορτές, αλλά δυστυχώς για αυτούς η κατάσταση αυτή είναι καθημερινότητα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Άντα Αλαμάνου από την ΚΛΙΜΑΚΑ: «Καλές είναι αυτές οι γιορτές που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων, είναι όμως και λίγο... επικοινωνιακές. Ειδικά φέτος που διανύουμε προεκλογική περίοδο. Εμείς είμαστε εδώ κάθε μέρα, με τα λίγα που μπορούμε να προσφέρουμε θα είμαστε εδώ και την Κυριακή του Πάσχα».