ΕΛΛΑΔΑ

Έκκληση ΚΕΕΛΠΝΟ να βρεθεί ο οδηγός ταξί που μετέφερε ασθενή με κορονοϊό

Δημοσίευση 19 Απριλίου 2014, 18:46 / Ανανεώθηκε 19 Απριλίου 2014, 18:46
Έκκληση ΚΕΕΛΠΝΟ να βρεθεί ο οδηγός ταξί που μετέφερε ασθενή με κορονοϊό
Facebook Twitter Whatsapp

Έκκληση από το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες ο οδηγός που μετέφερε από το αεροδρόμιο τον ασθενή που πάσχει από ιογενή λοίμωξη – πνευμονία με κορονοϊό.

Επείγουσα έκκληση απευθύνει το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), προκειμένου ο οδηγός ταξί, ο οποίος μετέφερε την Μεγάλη Πέμπτη, 17 Απριλίου, κατά το χρονικό διάστημα από τις 2:30 μ.μ. έως τις 4:30 μ.μ. από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αμφιάλη Κερατσινίου, τον 69χρονο ασθενή ο οποίος πάσχει από ιογενή λοίμωξη – πνευμονία με κορονοϊό (MERS), να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες στα τηλέφωνα: 210 5212054 και 210 5212000.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ολοκληρώνει την ιχνηλάτηση όλων των επαφών του ασθενούς κατά τη διάρκεια του ταξιδίου του από την Αραβική χερσόνησο έως την Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό αναζητεί τον οδηγό ταξί που μετέφερε από το αεροδρόμιο τον ασθενή.

Ο 69χρονος, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Σαουδικής Αραβίας, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, σε Ειδική Μονάδα Αρνητικής Πίεσης, και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ η διάγνωση επιβεβαιώθηκε και από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επικαιροποιημένες οδηγίες για την συγκεκριμένη νόσο, έχουν σταλεί σε όλα τα νοσοκομεία από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), για περαιτέρω εγρήγορση.