Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή επιστροφή των εκδρομέων στις πόλεις μετά την έξοδο για το Πάσχα. 

Τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πασχα η ΕΛΑΣ προχωρά στην εφαρμογή ειδικού σχεδιασμού με ενισχυμένη παρουσία κατά μήκος των εθνικών οδών προκειμένου να επέμβει όπου και αν χρειαστεί.

Τη Δευτέρα του Πάσχα θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών ωφέλιμου βάρους άνω του 1,5 τόνου από τις 3 μετά το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ σε τμήματα των εθνικών οδών στο ρεύμα εισόδου.

Αναλυτικά τα τμήματα των εθνικών οδών για τα οποία ισχύει το μέτρο είναι: 

Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών-Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχο μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή και την Τρίτη του Πάσχα από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδύ στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.