Οδοφράγματα, μολότοφ, τραυματίες, φωτιές, αίμα. συλλήψεις συνθέτουν εδώ και τέσσερις μήνες το πολεμικό σκηνικό της Κερατέας όπου οι κάτοικοι αυτής της μικρής γωνιάς της επικράτειας, σαν άλλο γαλατικό χωριό του Αστερίξ αψηφώντας νόμους και αστυνόμους αντιστέκονται στην απόφαση της κυβέρνησης για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Και αν παρομοιάσει κανείς τους σκληροτράχηλους κατοίκους της Κερατέας με τους ξεροκέφαλους γαλάτες τότε στην θέση του μεγάλου αντιπάλου....ως άλλος Ιούλιος Καίσαρας θα πρέπει να τποθετήσουμε τον υπερυπουργό της κυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση.

Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος δικαίως θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως Ιούλιος Καίσαρας αφού τέσσερις μήνες τώρα, που όπως πολλά κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν, ενώ το κράτος έχει καταλυθεί από μιά χούφτα "γαλάτες" της λαυρεωτικής, αυτός παραμένει στη Ρώμη αφήνοντας την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής σε 8 διμοιρίες λεγεωνάριων (ΜΑΤ) που έχουν εγκατασταθεί μονίμως στην λεωφόρο Λαυρίου και επιδίδονται σχεδόν σε καθημερινή βάση σε έναν ανταρτοπόλεμο με μολότοφ και δακρυγόνα τα οποία εκτοξεύονται εκατέρωθεν.

Και όλο αυτό το διάστημα όλοι αναρωτιούνται που βρίσκεται ο καθ ύλην αρμόδιος υπουργός που θα διαχειριστεί την κρίση αλλά και θα δώσει επιτέλους την λύση σε ένα πρόβλημα που τείνει να πάρει διαστάσεις εθνικού θέματος, καθώς με το κίνημα των κατοίκων της Κερατέας ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας ταυτίζει όλα τα αντικυβερνητικά του ανακλαστικά. Την ίδια άποψη όμως έχουν και αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου που βλέπουν τον ισχυρό άνδρα της κυβέρνησης να απέχει διακριτικά όλους αυτούς τους μήνες από την "κρίση της Κερατέας" αφήνοντας άλλοτε την υφυπουργό του Θεοδώρα Τζάκρη και άλλοτε τον Γ. Ντόλιο να προσπαθούν - ανεπιτυχώς μέχρι σήμερα - να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά της Λαυρεωτικής.

Το κρυφτό όμως του Γιάννη Ραγκούση μάλλον θα πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος καθώς είναι υποχρεωμένος πλέον να εγκαταλείψει την "άνεση" της Ρώμης και να κατηφορίσει ο ίδιος ως το σύγχρονο γαλατικό χωριό όπου ως σήμερα κυβερνητική πολιτική ασκούν τα κλομπ και τα δακρυγόνα των ΜΑΤ, και στο τραπέζι του διαλόγου με τους εξεγερμένους κατοίκους της Κερατέας κάθονται δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ.