ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκε ο ταξιτζής που μετέφερε τον φορέα του κορονοϊού

Δημοσίευση 21 Απριλίου 2014, 13:25 / Ανανεώθηκε 21 Απριλίου 2014, 20:56
Βρέθηκε ο ταξιτζής που μετέφερε τον φορέα του κορονοϊού
Facebook Twitter Whatsapp

Εντοπίστηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με την αστυνομία ο οδηγός ταξί, που μετέφερε τον 69χρονο φορέα του κορονοϊού από το αεροδρόμιο στην Αμφιάλη του Πειραιά τη Μεγάλη Πέμπτη.

Εντοπίστηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με την αστυνομία ο οδηγός ταξί, που μετέφερε τον 69χρονο φορέα του κορονοϊού από το αεροδρόμιο στην Αμφιάλη του Πειραιά τη Μεγάλη Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός ταξί βρισκόταν εκτός Αθηνών και είχε κλειστό το κινητό του, γεγονός που έκανε δύσκολο τον εντοπισμό του.

Ο οδηγός αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κι ο ίδιος έχει παρουσιάσει συμπτώματα του θανατηφόρου ιού.

Την ίδια ώρα, ο 69χρονος φορέας του ιού MERS που ζούσε και εργαζόταν μόνιμα στη Σαουδική Αραβία, νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα αρνητικής πίεσης, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του κρίσιμη.

Του χορηγούνται φάρμακα για να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα και τις επόμενες μέρες ίσως του χορηγηθούν πειραματικά φάρμακα. Παράλληλα, όσοι ταξίδεψαν μαζί του και ήταν σε κοντινές θέσεις στην πτήση από τη Σαουδική Αραβία στην Αθήνα έχουν τεθεί σε καραντίνα. 

Το ίδιο συμβαίνει και με τη σύζυγό του. Οι εξετάσεις που της έγιναν βγήκαν αρνητικές, αλλά αναμένεται να γίνει και δειγματοληπτικός έλεγχος στο αίμα της.

Δεκατρία νέα κρούσματα κοροναϊού στη Σαουδική Αραβία

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, στη χώρα εντοπίστηκαν 13 νέα κρούσματα του κοροναϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Αμπντάλα αλ Ράμπια, επτά νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Τζέντα, τέσσερα στο Ριάντ, ένα στη Μεδίνα και ένα στο Νατζράν. Συνολικά 244 άνθρωποι έχουν ασθενήσει μέχρι σήμερα από τον κοροναϊό του αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής και από αυτούς οι 76 έχουν πεθάνει.

Ο Ράμπια διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνουν οι αρχές για την αντιμετώπιση της ασθένειας είναι συμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Σημείωσε μάλιστα ότι είναι "καλό σημάδι" ότι δεν έχουν παρουσιαστεί κρούσματα μεταξύ μικρών μαθητών.

Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται για επιδημία και ότι "μόνο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει τη δυνατότητα" να κρίνει εάν μια ασθένεια έχει εξαπλωθεί σε σημείο που να έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις.

Ο κοροναϊός MERS θεωρείται πιο θανατηφόρος αλλά όχι τόσο μολυσματικός όσο ο ιός SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) που προκάλεσε τον θάνατο 800 ανθρώπων σε όλον τον κόσμο το 2003.