Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Το σχέδιο του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας είναι πραγματικά πολύ φιλόδοξο.

Είναι, επίσης, μια ιδέα που «τριγυρίζει» τη δημοτική αρχή της περιοχής τουλάχιστον δύο χρόνια τώρα και παραμένει στο στάδιο της ιδέας, αν και η επιθυμία είναι το 2017 ένας από τους αγώνες της Formula 1 να πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.

«Τα σχέδια είναι έτοιμα, ήδη λάβαμε μια επιστολή από τον πρωθυπουργό στην οποία λέει ότι μας στηρίζει και αναζητούμε τους επενδυτές», λέει στο newpost ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής.

Το σχέδιο θέλει τον δρόμο που διατρέχει την παλιά βιομηχανική περιοχή της Δραπετσώνας (από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι τα «λιπάσματα» ) να μετατραπεί σε πίστα για τους αγώνες αυτοκινήτου.

Ένα έργο που θα κοστίσει 800 εκατομμύρια ευρώ αλλά,σύμφωνα με το δήμαρχο, θα απορροφήσει 4000 μόνιμους και 2500 έκτακτους υπαλλήλους, ενώ θα δώσει ανάσα οικονομική σε ολόκληρη την περιοχή.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την πίστα, πολυτελή ξενοδοχεία, πάρκο αναψυχής στα πρότυπα της Disneyland, παραλιακά κέντρα κλπ.

«Ο ιδιώτης που θα επενδύσει θα εκμεταλλευτεί για αρκετά χρόνια την επένδυσή αυτή, θα κερδίσει όμως το κράτος τεράστια ποσά από τους πόρους, ενώ στην πρότασή μας δεσμεύουμε τον ιδιώτη ότι το 75% των εργαζομένων θα προέρχονται από την περιοχή -που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ανεργίας».

Επιφυλακτικός, πάντως, εμφανίζεται ο έμπειρος οδηγός αγώνων Τάσος Ιαβέρης, ο οποίος μιλώντας στο newpost αναφέρει: «Ακούω πολλά χρόνια τώρα για πίστα στην Ελλάδα, μακάρι να γίνει αλλά κρατάω μικρό καλάθι. Σίγουρα θα βοηθήσει την περιοχή και τη χώρα, όμως τα χρήματα είναι πάρα πολλά».