Υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι εκδρομείς του Πάσχα καθώς αυξημένη κίνηση εμφανίζεται σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου. Σε εκτροπή κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Πατρών των οχημάτων που κινούνται στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος των διοδίων του Ρίου, προχώρα η αστυνομία. 

Αυτή την ώρα στο σταθμό των διοδίων παρατηρείται ανάσχεση μεγαλύτερη των δύο χιλιομέτρων, με τους οδηγούς να χρειάζεται να οπλιστούν με υπομονή, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. 

Οι εκδρομείς που επιστρέφουν θα χρειαστεί να διατρέξουν 25 χιλιόμετρα στην παλαιά εθνική και μετά, θα επιστρέψουν στη νέα εθνική οδό στο ύψος του Αιγίου.

Έντονο πρόβλημα εμφανίζει η εθνική Λαμίας - Αθηνών καθώς το μποτιλιάρισμα φθάνει τα πέντε χιλιόμετρα και τα προβλήματα αρχίζουν στο 210 χλμ της ΝΕΟ Αθηνών - Λαμίας λίγο πριν τον κόμβο της Λαμίας στο ρεύμα καθόδου προς Αθήνα.

Παράλληλα υπομονή πρέπει να κάνουν οι οδηγοί στο ύψος της Στυλίδας καθώς παρατηρείται ιδιαίτερα μεγάλη κίνηση αυτή την ώρα προς Αθήνα. Στα διόδια της Αγίας Τριάδας έχει σχηματιστεί ουρά που ξεπερνά τα δυο χιλιόμετρα ενώ περίπου δύο χιλιόμετρα είναι το μποτιλιάρισμα στη συμβολή της εθνικής οδού με το δρόμο Λαμίας - Δομοκού.

Βασική αιτία είναι τα δημόσια έργα στον κόμβο της Λαμίας και έτσι τα αυτοκίνητα είναι υποχρεωμένα από δύο και τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και μάλιστα με υψηλές ταχύτητες, να βρίσκονται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας και με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 50 ή 60 χιλιόμετρα για ένα μήκος πέντε χιλιομέτρων.

Ήδη η τροχαία προσπαθεί να επιταχύνει την κίνηση όμως ο όγκος των αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα μεγάλος και έτσι αποφασίστηκε και ξεκίνησε πριν λίγο παράκαμψη της κυκλοφορίας προς το επαρχιακό δίκτυο έτσι ώστε τα αυτοκίνητα να μη φθάνουν στην εθνική οδό στον κόμβο της Λαμίας αλλά στον κόμβο των Θερμοπυλών.

Έτσι εκτρέπεται η κυκλοφορία στα αυτοκίνητα τα οποία έρχονται από Δομοκό, Καρδίτσα και Τρίκαλα όπως επίσης και στα αυτοκίνητα που έρχονται από δυτική Φθιώτιδα και Καρπενήσι και οδηγούνται μέσα από την παλιά εθνική οδό στον κόμβο των Θερμοπυλών έτσι ώστε να επιταχυνθεί η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο και να μειωθούν οι ουρές των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων.

Παράλληλα, κυκλοφοριακή συμφόρηση επικρατεί και από τα διόδια της Κορίνθου μέχρι την Κακιά Σκάλια λόγω τροχαίου, όπου τα αυτοκίνητα είναι σχεδόν ακινητοποιημένα για δύο χιλιόμετρα, ενώ η κίνηση σε όλη την Αθηνών- Κορίνθου είναι δύσκολη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας έχουν περάσει περίπου 6% λιγότερα αυτοκίνητα, σε σχέση με πέρυσι.

Από την άλλη, σε λεωφορεία, πλοία και αεροπλάνα η πληρότητα είναι πολύ αυξημένη. 

Η είσοδος στα αστικά κέντρα των ταξιδιωτών αναμένεται να κορυφωθεί τις βραδινές ώρες, για αυτό και η τροχαία έχει θέσει ξανά σήμερα σε εφαρμογή μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας, μεταξύ αυτών και η απαγόρευση της κίνησης φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνου.

 

TAGS