Πολύ κρίσιμες είναι οι ώρες για την αμερικανίδα τουρίστρια που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο, μετά τον τραυματισμό της από αυτοσχέδιο βαρελότο που πέταξε ασυνείδητος μέσα στον κόσμο λίγο μετά το «Χριστός Ανέστη» στην πιο κεντρική εκκλησία της Οίας.

Η Αμερικανίδα, που είναι πιο σοβαρά τραυματισμένη από τους υπόλοιπους, χειρουργήθηκε στην κοιλιακή χώρα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. 

Οι άλλοι τρεις τραυματίες νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο, οι δυό με εγκαύματα κυρίως στα πόδια, ενώ ένας 50χρονος Έλληνας κινδυνεύει να χάσει το μάτι του.

Οι υπόλοιποι τρεις από τους συνολικά επτά τραυματίες, δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν και αποχώρησαν αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Τα υπολείμματα του αυτοσχέδιου βαρελότου θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια εκρηκτική ύλη χρησιμοποιήθηκε, και σε ποια ποσότητα. 

Ο 34χρονος κι ο 23χρονος που συνελήφθησαν αρνούνται πως ήταν αυτοί που πέταξαν το συγκεκριμένο βαρελότο, αν και παραδέχονται πως πετούσαν κροτίδες στην περιοχή.

Το θέμα όπως είναι φυσικό κάνει το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, που φιλοξενούν μαρτυρίες και τονίζουν πως κάθε χρόνο καταγράφονται τραυματισμοί λίγο μετά την Ανάσταση.