Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο Νομό Τρικάλων, έφεραν επισκέπτες με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ικανοποίηση στους ξενοδόχους στα ορεινά του Νομού, που είδαν τελικά να «κινείται» η τουριστική αγορά.

Στα ορεινά του Δήμου Πύλης, οι επισκέπτες μπορούσαν να βρουν σε πολύ χαμηλές τιμές για τέτοια περίοδο καταλύματα υψηλών προδιαγραφών τα οποία οι ιδιοκτήτες, προσάρμοσαν στις ...οικονομικές συνθήκες με το δίκλινο να κυμαίνεται από 40 έως 70 ευρώ και να υπάρχει μια πληρότητα ξενοδοχειακών μονάδων που «άγγιξε» το 70%.

«Οι τιμές ήταν ελκυστικότατες και χάρις στο πλήθος των επισκεπτών, μπορέσαμε να βγάλουμε τα λειτουργικά έξοδα αν υπολογίσει κανείς πως υπήρχε σε αυτά και η διαρκής θέρμανση», αναφέρει η Ξενοδόχος Λίτσα Παπαθανασίου.

Ανάλογη εικόνα και στην Καλαμπάκα, όπου λόγω των ...Μετεώρων, προστέθηκε και ο «θρησκευτικός» τουρισμός, με την πληρότητα των καταλυμάτων να «αγγίζει» το 80% και τις τιμές στο δίκλινο να κυμαίνονται από 40-80 ευρώ.

«Υπήρξε ...μείγμα επισκεπτών, Ελλήνων και αλλοδαπών που προτίμησαν να βιώσουν το Πάσχα στα Μετέωρα», αναφέρει ο Ξενοδόχος Γιάννης Κουρούμπας, τονίζοντας ότι «τελικά υπήρξε παρά τους αρχικούς φόβους μια κίνηση επισκεπτών στην περιοχή».

Όλα δείχνουν ότι σε επίπεδο Νομού Τρικάλων, τα ...ξωτικά, το πρόγραμμα σχολικών εκδρομών που «έτρεξε» αμέσως μετά και τώρα οι γιορτές του Πάσχα, έδωσαν κάποιες οικονομικές «ανάσες» στον τοπικό τουρισμό και κατάφεραν να κρατήσουν στην επιβίωση επιχειρήσεις.