Κατηγορίες για 217 άτομα, 44 εντάλματα, 22 συλλήψεις, 4 εγκληματικές οργανώσεις και επώνυμες πεταλούδες....

Από την πολύμηνη έρευνα της ασφάλειας στο στόχαστρο της αστυνομίας βρίσκονται επτά αστυνομικοί, εν ενεργεία και απόστρατοι, μία διάσημη τραγουδίστρια, αρκετοί υπάλληλοι της Τράπεζας Ελλάδος και άλλοι κρατικοί λειτουργοί.

Τα μέλη των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων εκβίαζαν ιδιοκτήτες 268 καταστημάτων , “ξέπλεναν” χρήμα και πραγματοποιούσαν ληστείες και επιθέσεις με εκρηκτικά σε Αττική, Κόρινθο, Λουτράκι και την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου με το πρόσχημα της “Παροχής Προστασίας”.

Σύμφωνα με την έρευνα πέρα από τη δραστηριοποίηση τους σε βασικές εγκληματικέ ενέργειες (συμβόλαια «δολοφονιών», εκρήξεις, εκβιάσεις καταστημάτων) έχει διαπιστωθεί και ένα ευρύ φάσμα αξιοποίνων πράξεων (απάτες, απάτες σε βάρος τραπεζικών ιδρυμάτων, πλαστογραφίες εγγράφων, παραχάραξη χαρτονομισμάτων, προμήθεια-κατοχή και διάθεση όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών, προμήθεια-κατοχή και διάθεση ναρκωτικών, τοποθέτηση ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων σε καταστήματα, εκβιαστικές εισπράξεις από οφειλέτες, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κ.λπ.).

Από την ασφάλεια έχουν βρεθεί και κατασχεθεί επτά πιστόλια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, εννέα γεμιστήρες, τετρακόσια πενήντα φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, το χρηματικό ποσό των 81.000 ευρώ, μικρές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης έχουν κατασχεθεί αλεξίσφαιρα γιλέκα, στιλέτα, ηλεκτρικοί εκκενωτές, συστήματα παρακολούθησης (κοριοί), αστυνομικοί ράβδοι, φωτοβολίδες, δεκάδες κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, βιβλιάρια τραπεζών με μεγάλα χρηματικά ποσά καταθέσεων, μεγάλων αριθμός επιταγών, συναλλαγματικών, αποδείξεων κερδών του ΟΠΑΠ, χαρτοφυλακίων μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων, έγγραφες σημειώσεις με εισπράξεις από καταστήματα κλπ.

Τέλος, διαπιστώθηκε η νομιμοποίηση των εσόδων από τις παράνομες δραστηριότητες τους, τα οποία επένδυαν σε αγορές ακινήτων (οικόπεδα, καταστήματα, οικίες), σε διάφορες εταιρείες και επιχειρήσεις.

Συλλήψεις τα ξημερώματα στην Κρήτη

Στη σύλληψη τριών ατόμων, ηλικίας 36, 48 και 53 ετών, προχώρησαν χθες το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι διωκτικές αρχές της Κρήτης.

Οι συλλήψεις έγιναν σε χαρτοπαικτική λέσχη του Ηρακλείου, την περιοχή των Πέρα Γαλήνων Ρεθύμνου και τον Χάρακα Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο της Αστυνομικής διεύθυνσης της Κρήτης κ. Παραβολιδάκη οι συλλήψεις έγιναν με βάση ένταλμα που είχε διαβιβάσει στις αστυνομικές αρχές του νησιού η 5η ανακρίτρια Πειραιά, ενώ και οι τρεις έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.

Οι έρευνες συνεχίζονται και η αστυνομία αναζητά στην Κρήτη ένα ακόμη άτομο.