Συνεχίζεται η αποκομιδή των σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προσπάθεια για την αποκομιδή των απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Τέσσερις βάρδιες, με συνολικά 35 οχήματα, εργάζονται όλο το 24ωρο προκειμένου να βελτιωθεί το ταχύτερο δυνατό η εικόνα της πόλης. Στη «μάχη» κατά των σκουπιδιών βοηθούν και οι δήμοι Πυλαίας - Χορτιάτη, Νεάπολης - Συκεών και Καλαμαριάς.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Στάθης Αβραμίδης, κανονικά θα πραγματοποιηθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων και το Σαββατοκύριακο, ώστε από Δευτέρα η πόλη να βρίσκεται σε μια καλύτερη κατάσταση.

Ο όγκος των σκουπιδιών στους δρόμους έχει μειωθεί στους 400 τόνους, από τους 700 που ήταν τις προηγούμενες ημέρες. «Η εικόνα στην πόλη σήμερα είναι καλύτερη. Ο όγκος των απορριμμάτων έχει μειωθεί και ελπίζω πως μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα βελτιωθεί η κατάσταση ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο κ.Αβραμίδης.

Μέσα στους βασικούς στόχους της νέας διοίκησης του δήμου είναι να προχωρήσει η διαδικασία της ανακύκλωσης, ώστε να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων. Στους πολίτες αναμένεται να μοιραστούν σύντομα ειδικές τσάντες για να συγκεντρώνουν τα ανακυκλώσιμα είδη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο