ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερη με εγγύηση η Ρεβέκκα Σκαφτούρα

Δημοσίευση 22 Απριλίου 2014, 13:41 / Ανανεώθηκε 22 Απριλίου 2014, 14:09
Ελεύθερη με εγγύηση η Ρεβέκκα Σκαφτούρα
Facebook Twitter Whatsapp

Ελεύθερη αφέθηκε με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου η Ρεβέκκα Σκαφτούρα, πρώην σύζυγος του Γιάννη Καρούζου.

Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Ελεύθερη αφέθηκε με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου η Ρεβέκκα Σκαφτούρα, πρώην σύζυγος του επιχειρηματία στον χώρο των ακινήτων Γιάννη Καρούζου, κατηγορούμενη σε υπόθεση μεγάλης φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα του ομίλου Καρούζου.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε να αντικατασταθεί η προσωρινή της κράτηση με την καταβολή εγγύησης 500.000 ευρώ, ενώ παράλληλα της απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και η υποχρεωτική εμφάνιση ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Σκαφτούρα, η οποία ήταν μέλος του ΔΣ επιχειρήσεων του ομίλου, συνελήφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο, ύστερα από ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος της ο ανακριτής Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδης για κατηγορίες που αφορούν εκτεταμένη, σύμφωνα με τη δικογραφία, φοροδιαφυγή, που φέρεται να υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ, "ξέπλυμα χρήματος", αλλά και ηθική αυτουργία σε απιστία. Το συγκεκριμένο αδίκημα αφορά επισφαλείς -κατά τη δικογραφία- δανειοδοτήσεις ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ που ενέκριναν προς τον όμιλο Καρούζου τέσσερις τράπεζες, τα αρμόδια στελέχη των οποίων αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απιστίας.

Η «υπόθεση Καρούζου» απασχόλησε τη Δικαιοσύνη έπειτα από καταγγελίες πρώην συνεταίρου του, για εμπλοκή εταιριών του Ομίλου σε ξέπλυμα χρημάτων.