current views are: 1

22 Απριλίου 2014
Δημοσίευση13:42

Ποια είναι τα «τιμωρημένα» σχολεία που ξεκινούν μαθήματα από την Τετάρτη

Κάτι λιγότερο από 500 είναι τα σχολεία που θα ολοκληρώσουν νωρίτερα τις διακοπές του Πάσχα, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Δημοσίευση 13:42’
αρθρο-newpost

Κάτι λιγότερο από 500 είναι τα σχολεία που θα ολοκληρώσουν νωρίτερα τις διακοπές του Πάσχα, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Κάτι λιγότερο από 500 είναι τα σχολεία που θα ολοκληρώσουν νωρίτερα τις διακοπές του Πάσχα, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Πρόκειται για συγκροτήματα που ξεκίνησαν τη σχολική χρονιά με καταλήψεις και καλούνται τώρα να αναπληρώσουν τις χαμένες διδακτικές ώρες.

«Δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός τους, καθώς “ανοίγουν” με αποφάσεις των περιφερειαρχών εκπαίδευσης», λέει στο newpost ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης, ο οποίος εξηγεί και τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί:

«Δεν διαφωνούμε στην ανάγκη να αναπληρωθούν τα χαμένα μαθήματα, όμως τον τρόπο έπρεπε να το αποφασίσουν τα σχολικά συμβούλια σε συνεννόηση με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Αλλού θα μπορούσαν να “κόψουν” μια εκδρομή, αλλού να προσθέσουν μια διδακτική ώρα στο καθημερινό πρόγραμμα. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται τώρα, είναι σαφές πως είναι εκδικητικός στα παιδιά που έκαναν κάταληψη», λέει χαρακτηριστικά

Έτσι, οι καθηγητές έχουν ήδη προγραμματίσει στάσεις εργασίας ενώ χαρακτηρίζουν «υποκρισία τη στάση του υπουργείου, που κόπτεται για τις χαμένες ώρες όταν μέχρι το Δεκέμβρη είχε αφήσει τα σχολεία με 2500 κενά και όταν στα ΕΠΑΛ δεν έχουν διδαχτεί τα μαθήματα των Πανελλαδικών, λόγω της διαθεσιμότητας των καθηγητών».
 

Τα σχολεία που ξεκινούν άμεσα μαθήματα, από το πρωί της Τετάρτης 23 Απριλίου, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ  πού θα χτυπήσει το κουδούνι σε ολόκληρη τη χώρα.
 


σχετικα αρθρα