Στα απολύτως απαραίτητα περιορίστηκαν οι αγορές για τους Βολιώτες την περίοδο του Πάσχα, με αποτέλεσμα να μη δουλέψουν οι επιχειρήσεις, που είδαν τα ταμεία τους για άλλη μια φορά άδεια, με κίνηση που θύμιζε καθημερινές και όχι ημέρες εορτών.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας Κώστας Τσέλιος, τόνισε ότι η κίνηση τη Μεγάλη Εβδομάδα κύλισε για τους εμπόρους όπως την περίοδο πριν τις γιορτές, καθώς το καταναλωτικό κοινό έκανε μόνο τα απαραίτητα ψώνια, όπως λαμπάδες και παπούτσια και οι αγορές τους ήταν πολύ περιορισμένες.

«Ενώ οι έμποροι περίμεναν να κρατηθούν στα ίδια επίπεδα με το Πάσχα του 2013, φέτος, οι αγορές ήταν πιο μειωμένες και ο κόσμος περιορίστηκε στα απολύτως απαραίτητα. Ακόμη και πιο υγιείς επιχειρήσεις, φέτος δεν κινήθηκαν όπως άλλες χρονιές», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Αναφορικά με την Κυριακή των Βαΐων, που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, ο κ. Τσέλιος επισήμανε ότι οι τζίροι μοιράστηκαν σε αυτούς που θα έκαναν οι έμποροι το Σάββατο του Λαζάρου, τη Μ. Δευτέρα και τη Μ. Τρίτη, τονίζοντας ότι από την στιγμή που ο κόσμος δεν έχει χρήματα, δεν κινείται και η αγορά.

Η επόμενη Κυριακή που έχει καθοριστεί να είναι ανοικτά τα καταστήματα θα είναι στις 4 Μαΐου, καθώς είναι η πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων που ξεκινούν από 1η μέχρι 10 του επόμενου μήνα.

Τέλος, ο πρόεδρος των εμπόρων δήλωσε ότι ο κλάδος αναμένει πολιτικές αποφάσεις, να παγώσουν οι οφειλές, να μειωθεί η κλίμακα των εισφορών και να ασφαλιστούν όλοι οι έμποροι.

TAGS