Θλίψη στην πανεπιστημιακή κοινότητα της Πάτρας αλλά και της τοπικής κοινωνίας, προκάλεσε η είδηση του πρόωρου θανάτου του καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρη Χριστοδουλάκη. Η κηδεία του έγινε την Δευτέρα του Πάσχα σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο καθηγητής Δημήτρης Χριστοδουλάκης, ήταν από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας ενός τμήματος με διεθνείς διακρίσεις, από τους κόλπους του οποίου έχουν αποφοιτήσει πλήθος επιστημόνων, οι οποίοι είχαν στην συνέχεια λαμπρή ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία στον χώρο της πληροφορικής.

Ο Δημήτρης Χριστοδουλάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο. Έλαβε το πτυχίο του μαθηματικού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1975 και το διδακτορικό δίπλωμα στην Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο της Βόννης το 1980.

Από το 1980 μέχρι το 1983 εργάστηκε ως ερευνητής στο Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Πληροφορικής της Γερμανίας ( GMD ). Από το 1984 ήταν καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Την περίοδο 1997 - 2001 διετέλεσε πρόεδρος του ιδίου τμήματος. Από το 1990 μέχρι το 2004 διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών. Ζούσε μόνιμα στον Ψαθόπυργο.

Την αναγγελία του θανάτου του καθηγητή Δημήτρη Χριστοδουλάκη, έκανε ο πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Γιάννης Γαροφαλάκης ο οποίος στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

«Με βαθειά θλίψη αναγγέλλω την απώλεια του Δημήτρη Χριστοδουλάκη, Καθηγητή του Τμήματός μας.

Ο Δημήτρης, από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας και ανάπτυξης του Τμήματος, ήταν εξαιρετικός άνθρωπος, ευγενής και προσηνής, επιστήμονας με υψηλό ακαδημαϊκό ήθος, δραστήριος και ενεργός σε όλες τις πλευρές της ζωής του Πανεπιστημίου.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Η κηδεία του έγινε χθες σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Γιάννης Γαροφαλάκης

TAGS