Το έθιμο των αλόγων και της κουλούρας αναβίωσε και φέτος στο Επιτάλιο, τη Δευτέρα του Πάσχα.

Σε έκταση στην πρώην λίμνη Αγουλινίτσας οι οργανωτές σχεδίασαν έναν στίβο ιπποδρομιών και εκεί δεκάδες άλογα από όλη την Ηλεία συμμετείχαν στους αγώνες που γίνονται κάθε χρόνο προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου. Ο καλός καιρός βοήθησε στο να παρακολουθήσουν χιλιάδες επισκέπτες στην περιοχή, τους αγώνες, όπου δεν είχε σημασία τόσο ο νικητής όσο η συμμετοχή που διατηρεί το έθιμο αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων.

Δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε τη σημαντική βοήθεια στη διοργάνωση των Ιππικών Ομίλων Ανδραβίδας και Γαστούνης και άλλων ομίλων της περιοχής, την παρουσία της Αλεξάνδρας Αλτούνη στην παρουσίαση της εκδήλωσης και την συμβολή της Εθελοντικής Διασωστικής και Ζωοφιλικής ομάδας του Rommel και των Εθελοντών Σαμαρετιών Διασωστών του ΕΕΣ στην Ηλεία.

Συνολικά συμμετείχαν 24 ιππείς με τα άλογά τους σε διάφορες κατηγορίες αγώνων. Ο πρόεδρος της Δ.Ε. Επιταλίου κ. Μπάρκας μίλησε για τα έπαθλα που προσφέρονται στους συμμετέχοντες, την παραδοσιακή κουλούρα, το μετάλλιο και τον τίτλο συμμετοχής, ενώ ευχαρίστησε και τους φορείς που συνέβαλαν στην διοργάνωση. Στην κεντρική πλατεία Επιταλίου έγινε μετά το τέλος των ιπποδρομιών η απονομή των επάθλων παρουσία πλήθους κόσμου και τοπικών φορέων.