Χθες το βράδυ ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ιωακείμ Γρυσπολάκης δέχθηκε ξαφνική επίθεση, ενώ περπατούσε στο κέντρο της πόλης των Χανίων. To περιστατικό γνωστοποίησε, με ανακοίνωσή του, ο ίδιος.

Όπως αναφέρει, "ενώ περπατούσα στην περιοχή της πλατείας της Σπλάντζιας στις 9 το βράδυ, τέσσερα φασιστοειδή με κουκούλες, ως γνωστόν τα φασιστοειδή κρύβουν το πρόσωπό τους, εν μέση οδό στο κέντρο των Χανίων και μπροστά σε πλήθος κόσμου, μου επιτέθηκαν με αυγά και γιαούρτια, συνοδευόμενα με χυδαίες φράσεις σχετικά με τη δράση μου για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια, πριν εξαφανιστούν."

Ο πρώην πρύτανης αποδίδει την επίθεση σε προσπάθεια "φίμωσης κάθε αντίθετης με αυτούς άποψης, μέσω της άσκησης τρομοκρατίας."

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει, "Ας τους χαίρονται όσοι, έξω από το ίδρυμα αλλά και μέσα σε αυτό, τους εξέθρεψαν, τους γαλούχησαν, τους καθοδηγούν και τους χαϊδεύουν, έχοντας μπερδέψει τους κοινωνικούς αγώνες, που απαιτούν πάνω απ' όλα ήθος, με την αλητεία και τον χουλιγκανισμό. Δεν θα τους περάσει όμως! Πρέπει να γνωρίζουν ότι η άσκηση της τρομοκρατίας αποδεικνύει την έλλειψη επιχειρημάτων εκ μέρους τους καθώς και ότι θα συνεχίσω τον αγώνα για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια."

Πριν από δύο χρόνια ο κ. Γρυσπολάκης είχε δεχτεί μία ακόμα επίθεση, από αγνώστους και τότε, όταν ήταν πρύτανης στο Πολυτεχνείο.

Τότε είχαν εισβάλει στο γραφείο του στην πρυτανεία του Ιδρύματος, του είχαν ευχηθεί χρόνια πολλά και του είχαν πετάξει μία τούρτα στο πρόσωπο.