Νέο Κέντρο Υγείας πρόκειται να αποκτήσει η Σιάτιστα καθώς εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας- Π.Ε. Κοζάνης και δήμου Βοΐου, για την ανέγερσή του και η δημοπράτησή του με το ποσό των 3.030.000 ευρώ.

Το υπάρχον Κέντρο Υγείας της Σιάτιστας το οποίο είναι δωρεά από την Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, όπως ανέφερε η δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, έχει πολλά στατικά προβλήματα με μεγάλη εδαφική καθίζηση σε κάποια σημεία και γι αυτό το λόγο υπήρχε διαχρονικά μεγάλη επιθυμία να αναγερθεί νέο Κέντρο Υγείας για την περιοχή με άριστη υποδομή ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι. Σύμφωνα με την κ Ορφανίδου, πρόκειται για μία νέα θετική εξέλιξη στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται ώστε η Σιάτιστα και ευρύτερα η περιοχή να αποκτήσουν νέο σύγχρονο Κέντρο Υγείας το οποίο θα παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες στους πολίτες με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Παράλληλα η δήμαρχος Βοΐου αναφερόμενη στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου, επισήμανε ότι αυτό εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες σε μια περιοχή με ιδιαιτερότητες και μεγάλες αποστάσεις που δεν επιτρέπουν τις συνεχείς μετακινήσεις κυρίως για ηλικιωμένους.