Επιστολή παραίτησης στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου υπέβαλε πριν από είκοσι περίπου ημέρες η κ. Χαρά Κουτσομιχάλη, η οποία είχε αναλάβει καθήκοντα διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού μόλις τον περασμένο Ιανουάριο

Η κ. Κουτσομιχάλη είχε αντικαταστήσει την κ. Μαρία Στέφη (την 23η Ιανουαρίου) αμέσως μετά τις αποκαλύψεις για την πολύκροτη υπόθεση Ξηρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή» o κ. Χαράλαμπος Αθανασίου δεν έκανε δεκτή την παραίτηση της κ. Χαράς Κουτσομιχάλη, η οποία ωστόσο το τελευταίο διάστημα απουσιάζει από τα καθήκοντά της κάνοντας χρήση νόμιμης άδειας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στην επιστολή παραίτησής της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης η κ. Κουτσομιχάλη ζητούσε να επιστρέψει στις γυναικείες φυλακές Θήβας, επικαλούμενη, μεταξύ άλλων, αδυναμία συνεργασίας με υπαλλήλους της φυλακής Κορυδαλλού. Πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για την υπόθεση Ξηρού και την άσκηση πειθαρχικών διώξεων σε βάρος αρχιφυλάκων, η κ. Κουτσομιχάλη αντιμετώπισε εχθρική συμπεριφορά από μερίδα σωφρονιστικών υπαλλήλων του Κορυδαλλού.

Στο ίδιο ρεπορτάζ φιλοξενείται δήλωση εκπροσώπου των σωφρονιστικών ο οποίος έκανε λόγο για «διάχυτο παράπονο» των υπαλλήλων όσον αφορά τη στάση της κ. Κουτσομιχάλη. Ειδικότερα, την κατηγόρησε ότι στο τελικό πόρισμα που συνέταξε δεν έλαβε υπόψη τους ισχυρισμούς των υπαλλήλων, σύμφωνα με τους οποίους η απόφαση του Συμβουλίου για την απαγόρευση μετακινήσεων κρατουμένων μεταξύ των πτερύγων δεν είχε κοινοποιηθεί στο προσωπικό της φυλακής.