Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Πολύ ισχυρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας πριν και μετά τον αγώνα για τον τελικό του κυπέλλου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, που θα γίνει το Σάββατο στις 8 το απόγευμα.

Η ΕΛ.ΑΣ. θέλει να προλάβει τυχόν... απρόοπτα πριν τον αγώνα και ειδικά κατά την μεταφορά των παικτών των δυό ομάδων στο γήπεδο για αυτό το λογο μεταξύ άλλων από το πρωί του Σαββάτου θα απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις οπαδών. Παράλληλα, αστυνομικοί θα έχουν... ακροβολιστεί περιμετρικά του γηπέδου, άνδρες των ΜΑΤ θα περιφρουρούν την περιοχή του γηπέδου ενώ ειδικό σχέδιο ασφαλειάς έχει καταρτιστεί από τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για τον αγώνα.

Η νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ έπειτα από συσκέψεις έχει σχεδιάσει πρωτοφανή μέτρα για τον ποδοσφαιρικό αγώνα, σε όλη την Αθήνα, ώστε να αποφευχθούν οι... συναντήσεις οπαδών των δύο ομάδων, να αποτραπούν τυχόν επεισόδια ενώ στο γήπεδο θα υπάρχουν τρεις ζώνες ελέγχου για να μην περάσουν αντικείμενα. Η είσοδος σε άτομα χωρίς εισιτήρια είναι ένα σκηνικό που δεν θα επαναληφθεί το Σάββατο.

Μεταξύ των αυστηρών μέτρων, απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, απο το πρωί του Σαββάτου, ενώ οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων θα οδηγούνται συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στο ΟΑΚΑ.

Όπως ανακοινώθηκε, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται «για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα του Σαββάτου 26 Απριλίου 2014 μέχρι και την 20:00 ώρα της ιδίας, οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις φιλάθλων στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Κωνσταντινουπόλεως (από τη συμβολή της με την οδό Σεπολίων), αριστερά Θερμοπυλών, Αγίων Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Λ. Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, αριστερά Ακαδημίας, Χαλκοκονδύλη, δεξιά 28ης Οκτωβρίου, αριστερά Κοδριγκτώνος, Αγορακρίτου, Πεισιστράτους, Σεπολίων, Κωνσταντινουπόλεως».