Διάρρηξη με τη μέθοδο του ριφιφί σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα σε κατάστημα βιβλίων, στο κέντρο του Βόλου.

Ο δράστης ή οι δράστες τρύπωσαν στο εσωτερικό του καταστήματος από το χώρο της τουαλέτας, η οποία γειτνιάζει με ακάλυπτο χώρο ακατοίκητης οικοδομής, αφού πρώτα έσπασαν τον τοίχο και με εργαλείο έκοψαν τα σίδερά του. Παρά το θόρυβο από το γκρέμισμα και μάλιστα ώρες ησυχίας, οι διαρρήκτες εισήλθαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Από το κατάστημα άρπαξαν έναν φορητό υπολογιστή και χρηματικό ποσό 400 ευρώ που βρίσκονταν στο ταμείο.

Ο ιδιοκτήτης, στο άνοιγμα της επιχείρησής του αντίκρισε σοκαρισμένος τη ζημιά που είχε προκληθεί στο κατάστημά του. Σπασμένα πλακάκια και λυγισμένα σίδερα συνέθεταν την εικόνα, στο πίσω μέρος του καταστήματος. Στη συνέχεια, ενημέρωσε για το συμβάν τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες εξέτασαν το χώρο, συνέλεξαν αποτυπώματα και συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των «ποντικών».

Το χτύπημα των διαρρηκτών στο κέντρο του Βόλου φαίνεται να ήταν καλά σχεδιασμένο, καθώς δεν έγινε αντιληπτό παρόλο που η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη. Οι δράστες βρήκαν πρόσβαση από περιφραγμένο οικόπεδο, περιτριγυρισμένο από πολυκατοικίες, που βρίσκεται σε κάθετο δρόμο. Το συγκεκριμένο οικόπεδο εφάπτεται με τον ακάλυπτο χώρο, με τοίχο ύψους περίπου 2 μέτρων, τον οποίο πιθανολογείται ότι χρησιμοποίησαν για να εισέλθουν στον ακάλυπτο.

Η μέθοδος του ριφιφί δεν συναντάται με μεγάλη συχνότητα στο Βόλο, πόσο μάλιστα, όταν στόχος διαρρηκτών γίνεται κατάστημα με βιβλία.

Συνήθως στόχο αποτελούν καταστήματα με εμπορεύματα μεγάλης αξίας, όπως κοσμηματοπωλεία και επιχειρήσεις αργυραμοιβίας ή τράπεζες.

Ωστόσο, διάρρηξη με την ίδια μέθοδο έγινε και στο 4ο Γυμνάσιο - Γενικό Λύκειο Βόλου το 2012 με την αφαίρεση δύο λάπτοπ, μια φωτογραφική μηχανή, μια κάμερα, μια τηλεόραση και 500 ευρώ από το γραφείο του Διευθυντή.