Σε νέο κύμα απολύσεων φαίνεται ότι μπαίνει η εταιρία κινητής τηλεφωνίας Wind δεδομένων των άσχημων οικονομικών της επιχείρησης.

Ωστόσο, πανικός έχει καταβάλει τους εργαζομένους στη Wind αφού η μία απόλυση διαδέχεται την άλλη τις τελευταίες εβδομάδες. Για αυτό το λόγο, το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων με ανακοίνωσή του προτρέπει τους εργαζόμενους στην εταιρία να αρνηθούν να υπογράψουν οποιαδήποτε εικονική παραίτηση ή απόλυση.

"Συνάδελφοι, μόνο τις τελευταίες 2-3 μέρες έχουμε μια σειρά απολύσεων, που δείχνουν ότι μάλλον επίκειται ένα νέο κύμα μείωσης του προσωπικού, όπως αυτό που ζήσαμε τον Οκτώβριο του 2009. Περίπου 10 συνάδελφοι έχουν απολυθεί, κυρίως από την εμπορική διεύθυνση αλλά και από την εξυπηρέτηση πελατών. Ορισμένοι απ’ αυτούς με πολλά χρόνια εργασίας στην εταιρία.

Δεν υπάρχει άλλη ενημέρωση, καθώς σε επικοινωνία του Σωματείου με τη διοίκηση, αυτή έκανε την ανήξερη, αρνούμενη να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία. Και μόνο αυτό το γεγονός, δείχνει ότι «κάτι τρέχει», δηλαδή πάλι κάποιο σχέδιο εκκαθάρισης συναδέλφων και θέσεων εργασίας, με τα γνωστά προσχήματα της «κακής αξιολόγησης» - ή και χωρίς καμία αιτιολόγηση, απλά ως «λήξη της συνεργασίας»

Πρέπει όλοι να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα.  Καμία προσπάθεια για απόλυση να μην περνάει, χωρίς να ενημερώνουμε το Σωματείο. Κανένας συνάδελφος να μην αποδεχτεί, να μην υπογράψει την απόλυσή του. Να ετοιμαστούμε άμεσα για κινητοποιήσεις, που θα ανακόψουν τις νέες ορέξεις εκκαθάρισης της διοίκησης. Με την ενότητα και την αποφασιστικότητά μας, μπορούμε να αποτρέψουμε τις απολύσεις". Το Διοικητικό Συμβούλιο