Αμετάκλητη η καταδικαστική απόφαση για τους συνεργούς του Ριζάι

Αμετάκλητη η καταδικαστική απόφαση για τους συνεργούς του Ριζάι

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τις αιτήσεις των Βασίλη Στεφανάκου και Παναγιότ Πάπα, συνεργατών του Αλβανού Αλκέτ Ριζάι, που ζητούσαν να αναιρεθεί η σε βάρος τους καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η καταδικαστική απόφαση για τους δύο έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα. Κατόπιν αυτού, οι ποινές που επιβλήθηκαν και στους δύο είναι πλέον αμετάκλητες.

Ειδικότερα, ο Βασίλης Στεφανάκος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και 3 μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006, ο Αλκέτ Ριζάι σε ουζερί στο Περιστέρι. Ο Αλ. Ριζάι, ύστερα από εντολή -όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο- του Β . Στεφανάκου, σκότωσε εν ψυχρώ τον 43χρονο Κωνσταντίνο Κουτελιέρη, ενώ πάνω στο επεισόδιο σκοτώθηκε χωρίς πρόθεση και ο 36χρονος Ιωάννη Κάτσιος.

Παράλληλα, στον Β. Στεφανάκο η ποινή της κάθειρξης επιβλήθηκε επειδή παρείχε καταφύγιο στον Αλ. Ριζάι, αν και γνώριζε ότι έχει διαπράξει δολοφονία και ότι στις 4 Ιουνίου του 2006 είχε πραγματοποιήσει με ελικόπτερο απόδραση από τις φυλακές του Μαλανδρίνου (Φωκίδα).

Επίσης, ο Παναγιότ Πάπα, ως βασικός συντελεστής στην απόδραση του Αλ. Ριζάι, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για αρπαγή με απειλή, για διατάραξη της αεροπλοΐας και για παράνομη κατάληψη αεροσκάφους. Αναλυτικότερα, ο Π. Πάπα μαζί με τον Σπύρο Δραβίλα (έχει καταδικαστεί σε κάθειρξης 14 ετών) πήραν το ελικόπτερο και απειλώντας το χειριστή του, τον εξανάγκασαν να συνδράμει στην απόδραση από τις φυλακές.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο