Πριν καλά καλά αρχίσει η διαδικασία της προθέρμανσης για τους παίκτες του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, οι φίλαθλοι των δύο ομάδων είχαν ήδη «ανάψει».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας έχουν γίνει συνολικά 34 συλλήψεις.

Το πρώτο σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε έξω από το ΟΑΚΑ λίγες ώρες πριν να ξεκινήσει ο τελικός κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ.

Οπαδοί, επιτέθηκαν σε περιπολικό έξω από το ΟΑΚΑ στο οποίο και πέταξαν μολότοφ. Στη συνέχεια προκάλεσαν υλικές ζημιές σε πούλμαν του ΠΑΟΚ.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά στο περιπολικό ήταν μικρής έκτασης και σβήστηκε από τους ίδιους τους αστυνομικούς χωρίς να χρειαστεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής.

Ωστόσο το όχημα υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

Από το επεισόδιο δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Λίγο αργότερα, μέσα στο γήπεδο και από την εξέδρα του Παναθηναϊκού άρχισε ο «καρεκλοπόλεμος».
Οι οπαδοί έβαλαν στόχο τους αστυνομικούς, πετώντας καρέκλες, φωτοβολίδες και διάφορα αντικείμενα, υπό τα... χειροκροτήματα οπαδών του ΠΑΟΚ

Τα πνεύματα ηρέμησαν όταν στο «χορτάρι» βγήκαν οι δύο ομάδες για προθέρμανση.

«Αστακός» το γήπεδο... και όχι μόνο

Κάγκελα, συρματοπλέγματα, μεταλλικές πόρτες γέμισαν οι υπεύθυνοι του ΟΑΚΑ το εσωτερικό του γηπέδου ώστε να αποτραπεί συμπλοκή των οπαδών κατά τη διάρκεια του αγώνα.  

Και στις δυο πλευρές της τάφρου, τόσο σε αυτή του γηπέδου όσο και σε αυτή που καταλήγει στην εξέδρα, τοποθετήθηκε συρματόπλεγμα, ενώ μπροστά από τις εξέδρες που θα κάθονται οι οπαδοί τοποθετήθηκαν κάγκελα που ξεπερνούν τα δύο μέτρα.  

Έξω από το γήπεδο, πολύ ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας καθώς η ΕΛ.ΑΣ. θέλει να προλάβει τυχόν... απρόοπτα πριν τον αγώνα και ειδικά κατά την μεταφορά των παικτών και των φιλάθλων των δυό ομάδων στο γήπεδο για αυτό το λογο μεταξύ άλλων από το πρωί του Σαββάτου θα απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις οπαδών. 

Συνολικά πάνω από 3.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. 

To πανό που... συζητήθηκε

Ένα πανό τεραστίων διαστάσεων που κρέμασαν από νωρίς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήδη έχει κάνει τον... γύρο του κόσμου και είναι το βασικό θέμα σχολιασμού και συζήτησης στα social media!

Το μαύρο πανό γράφει με άσπρα γράμματα «Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και από πολλούς θεωρείται... πικάρισμα προς την προ 4ετίας κάθοδο των φίλων του Άρη στην Αθήνα! Τα σχόλια είναι εκατοντάδες και η φωτογραφία έχει μέσα σε λίγα λεπτά κάνει την εμφάνιση της παντού. Άλλα είναι θετικά, άλλα αρνητικά... Τα συμπεράσματα δικά σας!