Aκόμη και η δυνατή αγάπη που υπάρχει ανάμεσα σε πολλά ζευγάρια μπορεί να φθαρθεί, εάν δεν την "κρατήσετε" με μερικά απλά μυστικά. Η "συνταγή" της αγάπης είναι απλή:

1. Μια ωραία κορνίζα με την φωτογραφία των δυο σας, τον καιρό που πρωτογνωριστήκατε και πρωτοερωτευτήκατε. Το τραγούδι "πήγα στα μέρη που σε είχα πρωτοδεί" παίρνει εδώ σάρκα και οστά! Προσοχή: δεν εννοούμε να κορνιζάρεις μια φωτογραφία από το γάμο ή τον αρραβώνα σας. Σε τέτοιες απεικονίσεις συνήθως την παράσταση κλέβει το νυφικό, οι συγγενείς, το χτένισμα και όπως και να το κάνεις, δεν χαμογελάς επειδή το θες αλλά γιατί πρέπει. Αντίθετα, στις φωτογραφίες από τον καιρό που γνωριστήκατε και αρχίσατε να βγαίνετε μαζί, μπορείς ακόμα να δεις και να θυμηθείς την πρώτη φλόγα του ενθουσιασμού, εκεί που το μαλλί δεν είναι τέλειο, τα ρούχα τραγικά αλλά ο έρωτας πηγαίος! Οι ψυχολόγοι επισημαίνουν πως πάντα θέλουμε να επιστρέφουμε στις πρώτες εκείνες στιγμές της μαγικής χημείας ανάμεσα σε μας και εκείνον, έτσι για να επιστρέφουμε έστω και μέσα από τις αναμνήσεις στο πρώτο στάδιο της σχέσης.

2. Η ταινία που μας σημάδεψε: Συνηθίζεται στα ζευγάρια να μην συγκλίνουν στα γούστα τους τα κινηματογραφικά και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, είτε οι άντρες να κοιμούνται στις αγαπησιάρικες κομεντί, είτε τα κορίτσια να κλείνουν τα μάτια τους καθ' όλη τη διάρκεια των πολεμικών θρίλερ. Ε, εσείς οι δυο, μπορείτε να βρείτε μια ταινία που θα σας ενώσει, με στοιχεία και από τα δύο είδη! Θες να είναι ο “Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”, θες το “Αvatar”! Εσύ θα εστιάσεις στην ιστορία αγάπης, εκείνος στη δράση, κι οι δυο θα είστε ευχαριστημένοι και θα επιστρέφετε στην ταινία αυτή, την αγαπημένη σας!

3. Μια μοναδική επέτειος για να την γιορτάζετε! Εντάξει η γαμήλια επέτειος είναι μια ωραία ημερομηνία για να γιορτάζετε αλλά δεν είναι ξεχωριστή. Το θέμα είναι να γιορτάζετε μια πιο ασήμαντη μεν για τους άλλους, σημαντική για εσάς και ξεχωριστή στιγμή. Μπορεί να είναι το πρώτο σας φιλί, ή τότε που γνωριστήκατε αλλά δεν τα φτιάξατε, οι πρώτες σας διακοπές μαζί ακόμα και η ημερομηνία που βγήκε θετικό το τεστ εγκυμοσύνης για το πρώτο σας μωρό. Ό,τι σας εξυπηρετεί και σας κάνει να χαμογελάτε και μόνο που το θυμάστε! Αναβιώστε για παράδειγμα το πρώτο ραντεβού, τότε που σε πήγε στο φαστ φουντ και μοιραστήκατε ένα μπέργκερ.

4. Ένα όνειρο που δεν πραγματοποιήσατε ακόμα: Υπάρχουν όνειρα τα οποία κάνουμε απλά για να έχουμε στόχο, να κοιτάμε μπροστά και να λέμε, να αυτό δεν το κάναμε ακόμα αλλά έχουμε καιρό. Στήστε ένα ονειρικό υποθετικό πλάνο! Ακόμα κι αν δεν τα φέρει η ζωή όπως τα θέλετε, θα μπορείτε να σκέφτεστε και να αναπολείτε πάντα το σπιτάκι εκείνο το λευκό με την πισίνα στην Μαλβίδες για παράδειγμα! Και που ξέρεις; Κάποια μέρα ίσως και να το αποκτήσετε. Όπως πιστοποιούν και έρευνες, τα ζευγάρια που κάνουν σχέδια τα οποία συζητούν συχνά, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παραμείνουν ευτυχισμένα μαζί. Όταν έχεις μεγάλα πλάνα για το ευτυχισμένο μέλλον σας, είναι πιο πιθανό να παραβλέπετε τα μικρά λάθη και αστοχίες της καθημερινής ζωής.

5. Και έτσι ξεκίνησε ο καυγάς: Ακόμα και ο σωστός ο καυγάς μπορεί να σας δέσει ακόμα περισσότερο. Μπορεί να καυγαδίζετε για το που θα παντρευτείτε ή για τις ώρες που παίζει πόκερ στο ίντερνετ ή για την αγάπη που τρέφει στο ψάρεμα ή για τα χρήματα που σπαταλάς σε ψιλά γοβάκια. Το θέμα είναι μέσα από τη διαφωνία, στην οποία πρέπει να υπάρχει σεβασμός και ολίγον χιούμορ, να βγαίνετε πιο δυνατοί!

6. Η σπατάλη της ευτυχίας: Εντάξει! Τα πράγματα είναι δύσκολα, οι λογαριασμοί τρέχουν αλλά ως σούπερ ζευγάρι πρέπει να βρίσκετε ολίγα ευρώ τα οποία θα τα σπαταλάτε για να κάνετε πλάκα και να περνάτε ευχάριστες στιγμές. Αγοράστε μια σούπερ ντούπερ καφετιέρα που φτιάχνει όλα τα ροφήματα, κλείστε εισιτήρια για ένα τρελό προορισμό, ακόμα και μια ακριβή σαμπάνια με 2 λουξ ποτηράκια μπορεί να κάνει τη δουλειά της.

7. Η υπερμεγέθης κουβερτούλα του έρωτα: Το σεξ δένει τα ζευγάρια! Έλα όμως που για να κάνεις σεξ παντού, χρειάζεσαι μια κουβέρτα μεγάλων διαστάσεων! Αυτή θα παίρνεις παντού μαζί (μπροστά στο τζάκι, στην ακροθαλασσιά) για να κάνεις σεξάκι!